-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italija tebekovoja su paukščių gripu – nustatyti dar du nauji protrūkiai

Italijoje, Bolonijos regiono Mordano rajone ir Feraros regiono Bondeno rajone, nustatyti dar du didelio patogeniškumo H7N7 paukščių gripo atvejai. Pavojingas virusas patvirtintas paukštyne, auginusiame apie 105 tūkst. vištų, kuris dėl ankstesnių šios pavojingos ligos protrūkių buvo įtrauktas į nustatytą priežiūros zoną.
Vištos nagai
Vištos nagai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ligos židinys patvirtintas ir nedideliame šeimos ūkyje, esančiame už priežiūros zonos ribų, praneša Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba.

Šiais metais Italijoje jau užregistruoti šeši šios pavojingos ligos židiniai.

Kaip praneša Italijos atsakingos institucijos, atsižvelgiant į naujausius ligos pasireiškimo atvejus, regionuose  nustatytos naujos apsaugos ir priežiūros zonos.

Italijos veterinarijos specialistų teigimu, tikėtina, kad paukštyne pavojingas virusas išplito nuo kaimyninio paukštyno, kuriame prieš savaitę buvo nustatytas tokio paties tipo paukščių gripo protrūkis. Tačiau vyksta nuodugnus tyrimas, kaip virusas pateko į šeimos ūkį.

Italijos veterinarijos specialistai ėmėsi visų būtinų priemonių, kad sustabdytų paukščių gripo plitimą. Visi paukštyne ir šeimos ūkyje esantys naminiai paukščiai bus likviduoti, atlikti valymo ir dezinfekcijos darbai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad prasidedant rudeninei paukščių migracijai, visiems naminių paukščių laikytojams naminius paukščius reikėtų laikyti dengtuose aptvaruose, siekiant apsaugoti nuo kontakto su laukiniais paukščiais. Ne mažiau svarbu saugoti ir pašarus, kad laukiniai paukščiai jų neužterštų, nenaudoti vandens iš atvirų telkinių, į kuriuos gali būti patekęs paukščių gripo virusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius