Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje dėl Etnos ugnikalnio išsiveržimo teko uždaryti oro uostą

Dėl Sicilijoje esančio Etnos ugnikalnio išsiveržimo sekmadienį teko uždaryti netoliese esantį Katanijos oro uostą, pranešė oro uosto pareigūnai, kurie nurodė, kad iš ugnikalnio kraterio į dangų kilo pelenų debesys.
Etnos ugnikalnio išsiveržimas
Etnos ugnikalnio išsiveržimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Teko atšaukti 21 numatytą skrydį iš Katanijos ir į kitus miestus nukreipti 26 į Kataniją skridusius lėktuvus. Tame rajone esantis mažesnis Komizo oro uostas taip pat buvo uždarytas.

Katanijos oro uostą valdanti kompanija „Sac“ pareiškime nurodė, jog „vėjo kryptis ir stiprumas“ reiškė, kad pelenai kelia pavojų lėktuvams, todėl teko uždaryti oro erdvę.

Pirmadienį „Sac“ iš naujo vertins situaciją.

Etna yra aktyvus ir dažnai išsiveržiantis ugnikalnis, tačiau šis naujausias išsiveržimas, kuris prasidėjo šeštadienį, yra intensyviausias per kelis mėnesius.

Iš Katanijos ir Taorminos – populiaraus pajūrio kurorto – matyti vienu kalno šlaitu tekantis lavos srautas. Sekmadienį aplink ugnikalnį taip pat buvo užregistruoti trys nestiprūs žemės drebėjimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius