Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje pradėtas tyrimas dėl pabėgėlių įvykdyto žmonių aukojimo ritualo

Italijoje trečiadienį buvo pradėtas tyrimas dėl vieno pabėgėlio pranešimo, kad keli kartu su juo laivu iš Libijos atplaukę žmonės per audrą jūroje už borto išmetė kitus bendrakeleivius kaip auką.
Pastaruoju metu į Italiją plūsta pabėgėliai iš Šiaurės Afrikos.
Pastaruoju metu į Italiją plūsta pabėgėliai iš Šiaurės Afrikos. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į Lampedūzos salą šį mėnesį atplaukęs 16-metis pabėgėlis iš Ganos tai papasakojo vienam labdaringos organizacijos „Save the Children“ savanoriui, ir jo nerimą keliantis pranešimas apie bendrakeleivius iš Nigerijos buvo perduotas policijai.

„Kaip priklauso, tyrimą pradėjome iš karto, kai tik gavome parodymus“, – sakė vietos vyriausiasis prokuroras Renato Di Natale.

„Galima paliudyti, kad surinkome parodymus iš nepilnamečio, dėl kurių pradėtas tyrimas“, – informavo „Save the Children“ darbuotoja Emanuela Salvatori.

Paauglio parodymai pasirodė ir Italijos laikraščiuose.

„Jūroje kilo audra ir grupė laive buvusių nigeriečių nusprendė, kad vienintelis būdas nuraminti jūrą  – kurį nors iš mūsų paaukoti“, – pasakojo paauglys dienraščiui „Le Repubblica“.

„Tai buvo tam tikras aukojimo ritualas, – cituodama paauglį rašo „La Stampa“. – Kapitonas juos išrinko, o kiti išmetė tuos žmones už borto“.

Italijos pabėgėlių centre prieglobstį radęs šešiolikmetis sakė, kad vienas iš paaukotų žmonių buvo jo brolis. Jis taip pat papasakojo apie laive prievartautas moteris.

Kiti pabėgėliai patvirtino jaunuolio iš Ganos istoriją, skelbia žiniasklaida.

Pastarosiomis savaitėmis, konfliktui Šiaurės Afrikoje paaštrėjus, Italijos krantus pasiekė tūkstančiai pabėgėlių iš Libijos. Daugiausia jų – migruojantys darbininkai iš Užsacharės Afrikoje ir Azijos šalių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius