Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje tebeieškoma žmonių sniego lavinos palaidotame viešbutyje

Vidurio Italijoje gelbėtojai tęsia darbus, ieškodami apie 30 žmonių, įstrigusių viename atokiame kalnų viešbutyje, palaidotame didžiulės žemės drebėjimo sukeltos sniego griūties.
Rigopiano viešbutis Italijoje
Rigopiano viešbutis Italijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Italijos civilinės saugo agentūra penktadienį nurodė, kad paieškos tęsėsi visą naktį, gelbėtojams pasišviečiant prožektoriais, ir kad jos bus suintensyvintos prašvitus. Iki šiol rasti du žuvusieji, o visuomeninė televizija RAI nurodė, kad po sniegu aptikti dar dviejų žmonių kūnai.

Paieškas apsunkino sniegas, užklojęs vienintelį į viešbutį „Rigopiano“ vedantį kelią, nuogąstavimai kad smarkiai apgadintas pastatas sugrius, taip pat naujų lavinų tikimybė.

Pirmosios gelbėtojų grupės nariai atkeliavo šliuoždami slidėmis, o iš sraigtasparnio buvo nuleista ugniagesių.

Pasak pareigūnų, naktį kelias buvo platinamas, kad būtų galima pasiųsti sunkiosios technikos.

Italijos televizijos ketvirtadienį rodė vaizdus, kuriuose matoma, kad viešbučio viduje pilna plytų, akmenų bei nuolaužų, o pats pastatas dėl užgriuvusio sniego pasislinko per 10 metrų.

Italijos civilinės apsaugos agentūros vadovas Fabrizio Curcio nurodė, kad viešbutyje „Rigopiano“, esančiame Gran Saso kalnagūbrio šlaito žemutinėje dalyje, apie 1 200 m aukštyje virš jūros lygio, buvo apie 30 svečių ir jo darbuotojų, kai šį regioną trečiadienio rytą supurtė pirmas iš kelių stiprių požeminių smūgių, sukėlęs didelę sniego griūtį.

Peskaros provincijos, kur ir yra minėtas viešbutis, vadovas Francesco Provolo sakė, kad prieš šią nelaimę viešbutyje buvo apsistoję apie 20 žmonių, tarp jų „keli vaikai“. Komplekse taip pat jame buvo septyni ar aštuoni darbuotojai.

Dėl du metrus siekiančios sniego dangos artimiausiame Farindolos kaime, nuo to viešbučio nutolusio apie 9 km, iki nelaimės vietos negalėjo atvažiuoti greitosios pagalbos automobiliai, nurodė civilinės apsaugos agentūra.

Žemės drebėjimas

Trečiadienį per keturias valandas tą regioną supurtė keturi požeminiai smūgiai, kurie buvo stipresni nei 5 balų. Pranešama, kad jie pasiglemžė mažiausiai vieną žmogaus gyvybę.

Viešbutis, kurį užgriuvo lavina, yra maždaug už 90 km nuo žemės drebėjimų epicentro Monterealėje, nedideliame kaime į pietus nuo Amatričės. Pastarąją rugpjūtį nuniokojo požeminiai smūgiai, nusinešę apie 300 gyvybių.

Visose beveik 3 km aukščio Gran Saso kalnagūbrio apylinkėse buvo paskelbtas sniego lavinų pavojus. Šiose vietose įsikūrę itin daug nedidelių slidinėjimo kurortų, kuriuose trumpam mėgsta lankytis lankytojai iš Romos ir kitų Italijos rytinės pakrantės miestų.

Trečiadienį buvo pranešta apie vieną žuvusį vyrą. Jo palaikai buvo rasti po vieno pastato griuvėsiais Kastel Kastanjoje, miestelyje į šiaurę nuo Farindolos.

Smūgiai buvo juntami Abrucų, Lacijaus ir Markės regionuose, kur yra daug atokių kalnų kaimelių.

Nors daugelis gyventojų po praėjusių metų žemės drebėjimų buvo iškeldinti į laikinus būstus atokiau nuo seismiškai aktyvios zonos palei Italijos kalnynus, kai kurios šeimos visgi liko savo namuose ir dabar buvo atkirstos nuo civilizacijos.

Markės regiono Askolio meras Guido Castelli sakė, kad jo darbuotojai bando pasiekti apie 1 000 žmonių, esančių atkirstuose kaimeliuose.

„Tai lyg „Belaukiant Godo“, – sakė jis paminėdamas Samuelio Becketto pjesę apie personažą, kurio visą veiksmą veltui laukė du bėdžiai.

Naktį dėl požeminių smūgių pažeistų stulpų ir kitos infrastruktūros apie 130 tūkst. namų liko be elektros.

Šiame regione iki kitos savaitės buvo uždarytos mokyklos, o mokiniai į jas grįš tik atlikus pastatuose nuodugnius saugos patikrinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius