Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09 /13:41

Italijos ekspremjeras Silvio Berlusconi pradėjo teismo skirtą visuomenei naudingą darbą

Ekscentriškasis Italijos ekspremjeras Silvio Berlusconi, patyręs įspūdingą nuopuolį, penktadienį atvyko į netoli Milano esančią slaugos ligoninę pradėti už mokestinį sukčiavimą skirto visuomenei naudingo darbo.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vairuotojo atvežtą ir apsaugos komandos lydimą S.Berlusconi, kuris tikriausiai stengsis išpešti politinės naudos ir iš šios simbolinės teismo skirtos bausmės, prie Šventosios šeimos centro pasitiko vienas profesinės sąjungos narys su klouno kepure, kuris šaukė: „Mes, Italijos darbuotojai, savo širdyse puoselėjame tik vieną svajonę: Berlusconi į (Milano kalėjimą) San Vitorę!“

Magnatas milijardierius, kuris pernai buvo nuteistas ir išmestas iš parlamento, turės kartą per savaitę, iki metų, darbuotis netoli Milano esančioje slaugos ligoninėje žmonėms, sergantiems Alzheimerio liga.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Protestuotojas prie ligoninės, kurioje visuomenei naudingą darbą atlieka buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi
AFP/„Scanpix“ nuotr./Protestuotojas prie ligoninės, kurioje visuomenei naudingą darbą atlieka buvęs Italijos premjeras Silvio Berlusconi

Tos katalikiškos ligoninės Čezano Boskonės vadovai akcentavo, kad neleis S.Berlusconi pasinaudoti ja dėl politinio pozavimo pasaulio žiniasklaidai ir elgsis su juo kaip su bet kuriuo kitu padėjėju.

Nemalonėn patekęs S.Berlusconi, kuris Italijos politikoje dominavo du dešimtmečius ir kuris prieš rinkimus į Europos Parlamentą vadovauja savo partijos kampanijai, nors pats savo kandidatūros kelti negali, į ligoninę turi atvykti 7 val. 45 min. Grinvičo (10 val. 45 min. Lietuvos) laiku.

Vienas ligoninės vadovų Massimo Restelli dienraščiui „La Repubblica“ sakė, jog S.Berlusconi bus supažindinamas „palaipsniui“, kad jis ir pagyvenusio amžiaus pacientai galėtų priprasti vieni prie kitų.

„Tai bus maži žingsneliai, kad nepadarytume klaidų. O tada jis galės daryti viską. Jis gali padėti maitinti, o tai keblu, nes kartais tenka „priminti“ pacientams, kad jie valgo“, – sakė jis.

„Prašome visų, įskaitant Berlusconi, stebėti ir klausytis“, – sakė jis ir pridūrė, kad S.Berlusconi visą laiką lydės medicinos darbuotojas, Alzheimerio ligos specialistas.

Pažiūrėsime, ar Berlusconi buvimas sukuria kokį nors artimą ryšį, ar jis su kuo nors užmezga ryšį

„Pažiūrėsime, ar Berlusconi buvimas sukuria kokį nors artimą ryšį, ar jis su kuo nors užmezga ryšį. Svečiai atsimena dalykus, net jei tai atrodo absurdiška žmonėms, kurie nepažįsta šios ligos“, – sakė jis.

Pats S.Berlusconi įvairiuose interviu yra sakęs, kad turi parengęs „didelį netikėtumą“, ir užsiminė, kad tai gali būti susiję su didesniais jo įsipareigojimais dėl Alzheimerio liga sergančių žmonių.

„Galvoju, kad galiausiai liksiu daug ilgiau, nei privalau. Turiu parengęs didelį netikėtumą. Man prireikė vos 10 dienų, kad išmokčiau skirtingus gydymo metodus, kuriuos galima panaudoti“, – vienai radijo laidai pareiškė 77 metų S.Berlusconi.

Buvęs televizijos laidų vedėjas Emilio Fede, kuris buvo nuteistas dėl prostitučių ekspremjerui parūpinimo, yra sakęs, kad jo draugo netrikdo visuomenei naudingas darbas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Silvio Berlusconi atvyko į netoli Milano esančią slaugos ligoninę pradėti už mokestinį sukčiavimą skirto visuomenei naudingo darbo.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Silvio Berlusconi atvyko į netoli Milano esančią slaugos ligoninę pradėti už mokestinį sukčiavimą skirto visuomenei naudingo darbo.

„Berlusconi atidžiai rengiasi ir studijuoja viską apie Alzheimerio ligą. Jis darys tai gerai ir žmoniškai“, – sakė E.Fede, kuris pridūrė, kad šis darbas bus pagarbos pareiškimas S.Berlusconi velionei motinai Rosai.

„Ji yra labai svarbi jo gyvenime ir ji visuomet rūpindavosi pagyvenusiais žmonėmis“, – sakė E.Fede.

S.Berlusconi, kuris nuolat tvirtina, kad yra nekaltas, yra sakęs, kad džiaugiasi jam skirtu darbu.

„Iš tikrųjų esu patenkintas, nes savo gyvenime visą laiką padėdavau žmonėms“, – tvirtino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius