Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos oro uoste sprogo S.Berlusconi adresuotas siuntinys

Italijos premjerui Silvio Berlusconi siųstas paketas sprogo Bolonijos oro uoste, kai jį tikrino policijos pareigūnai, pranešė „Reuters“. Dėl šio iš Graikijos siųsto paketo buvo priverstas neplanuotai leistis jį gabenantis lėktuvas.
Bolonijos oro uostas
Bolonijos oro uostas / Ex13/wikimedia.org nuotr.

Įvykį tiriančios Italijos policijos atstovai tvirtina, kad sprogmens tipo ir sudėties kol kas nepavyko nustatyti. Tačiau pareigūnai mano, kad S.Berlusconi buvo siunčiamas toks pats paketas, koks gautas ir Vokietijos kanclerės Angelos Merkel biure.

Paketas su sprogmenimis į A.Merkel biurą atkeliavo antradienį. Vietos žiniasklaidos duomenimis, ant šio paketo buvo užrašyta, kad jo siuntėjas – Graikijos ekonomikos ministerija.

Įtartinas siuntinys, adresuotas S.Berlusconi, antradienio vakarą buvo aptiktas lėktuve, kuris skrido iš Atėnų į Paryžių ir Lježą. Kai paaiškėjo, kad lėktuve yra pavojų keliantis paketas, lėktuvas buvo nedelsiant nutupdytas Bolonijos oro uoste, o paketas perduotas Italijos policijai.

Dar du panašius paketus antradienį Atėnų oro uoste sunaikino Graikijos policija. Vienas buvo adresuotas Europolo būstinei, įsikūrusiai Hagoje, o kitas – Europos Teisingumo Teismui Liuksemburge.

Lapkričio 1 dieną paketai su sprogmenimis pasiekė kelias užsienio valstybių ambasadas Atėnuose. Vienas toks paketas, siųstas į Meksikos ambasadą, sprogo kurjerio rankose ir jį lengvai sužeidė.

Dėl šių išpuolių Graikijos valdžia antradienio vakarą įvedė 48 valandų draudimą gabenti bet kokias pašto siuntas lėktuvais iš šalies teritorijos.

Graikijos teisėsaugos institucijos įtaria, kad paketus su sprogmenimis siuntinėja vietos anarchistų grupuotės. Anksčiau pranešta, kad buvo sulaikyti du įtariami asmenys, tačiau daugiau tyrimo detalių neatskleidžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius