Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos parlamentarai pradėjo debatus dėl Silvio Berlusconi pašalinimo

Italijos parlamente trečiadienį prasidėjo debatai dėl Silvio Berlusconi pašalinimo – toks žingsnis veikiausiai sukrėstų vyriausybę, bet jos nesužlugdytų, o pačiam milijardieriui dėl tokių veiksmų padidėtų arešto rizika.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Senato pirmininkas Pietro Grasso sakė, kad senatoriai buvo paraginti aptarti „senatoriaus Berlusconi išrinkimo anuliavimą“ pagal pernai patvirtintą įstatymą, kuriuo buvo uždrausta nuteistiems asmenims dirbti parlamente.

Balsavimas turi prasidėti tik 18 val. Grinvičo (20 val. Lietuvos) laiku.

S.Berlusconi prašė kolegų senatorių atidėti balsavimą, nes, kaip tvirtina, turi naujų įrodymų, suteikiančių pagrindą teisiniam jo teistumo dėl mokestinio sukčiavimo persvarstymui.

Atvirame laiške senatoriams S.Berlusconi sakė, kad balsavimas prieš jį padarytų jiems „gėdą prieš vaikus, rinkėjus ir visus italus“. Pasak magnato, šis balsavimas yra ne jo, o „demokratijos“ klausimas.

Tūkstančiai šalininkų 13 val. Grinvičo (15 val. Lietuvos) laiku turėtų susirinkti prie jo prabangios rezidencijos Romoje, bet ekspertai sako, kad jo pašalinimas yra labai tikėtinas ir reiškia dar vieną žingsnį pamažu išstumiant S.Berlusconi iš politikos.

Politinė įtampa Italijoje tvyro ekonomiškai svarbiu metu, kai šalis bando užbaigti ilgiausią savo pokario recesiją, o parlamentas svarsto kitų metų biudžetą, bandydamas sumažinti skolą ir deficitą.

Premjeras Enrico Letta paragino sukurti šalyje „nechaotišką situaciją“ ir sakė, kad susiskaldymas S.Berlusconi šalininkų gretose „padės stabilumui“.

Disidentai, kuriems vadovauja S.Berlusconi buvęs protežė, vicepremjeras Angelino Alfano, anksčiau šį mėnesį atsiskyrė ir suformavo atskirą grupę.

A.Alfano ir jo šalininkai yra sakę, kad balsuos prieš S.Berlusconi pašalinimą, bet liks E.Lettos kairiųjų ir dešiniųjų koalicijoje, net jei jis bus išmestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius