Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos policija suėmė bunkeryje pasislėpusį mafijos vadeivą

Italijos policija trečiadienį suėmė vyriausiąjį iš laisvėje likusių mafijos grupuotės „Camorra“ lyderių, kuris slapstėsi 16 metų ir galiausiai buvo rastas slaptame bunkeryje netoli Neapolio, panešė Italijos žiniasklaida.
Italijos policininkai švenčia mafijos grupuotės sulaikymą
Italijos policininkai švenčia mafijos grupuotės sulaikymą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

53 metų Michele Zagaria, laikomas įtakingos ir kruvinų nusikaltimų įvykdžiusio Kazaliečių klano vadeiva, jau anksčiau buvo kelis kartus nuteistas už akių kalėti iki gyvos galvos už nužudymus, reketą ir narkotikų kontrabandą.

M.Zagaria buvo rastas pasislėpęs storasieniame gelžbetoniniame bunkeryje, įrengtame po vienu namu į šiaurę nuo Neapolio esančiame Kasapezenos miestelyje.

„Jūs laimėjote. Valstybė laimėjo“, – M.Zagaria pareiškė kovos su organizuotu nusikalstamumu tyrėjams, kai buvo suimamas.

Tarptautinis jo arešto orderis buvo išduotas dar 2000 metais.

Italijos prokuratūros pareigūnai antradienį suėmė 47 asmenis per reidą prieš Kazaliečių klaną, taip pat kreipėsi į parlamentą, prašydami panaikinti vieno įstatymo leidėjo, atstovaujančio buvusio premjero Silvio Berlusconi partijai, teisinę neliečiamybę, kad jį taip pat būtų galima suimti.

Kazaliečių klano, kuris užsiima narkotikų kontrabanda ir pinigų plovimu per statybų projektus, veikla vaizduojama žurnalisto tyrėjo Roberto Saviano knygoje „Gomora“. Šis žurnalistas buvo priverstas slapstytis, nes sulaukė grasinimų, kad bus nužudytas.

Vėliau pagal šią knygą buvo sukurtas apdovanojimų pelnęs filmas.

Italijos policija pernai lapkritį suėmė pagrindinį Kazaliečių vadeivą Antonio Iovine, dėl jaunatviškos išvaizdos pramintą „O Ninno“ (Vaikeliu), kuris slapstėsi 14 metų.

A.Iovine, kuriam anksčiau daug kartų pavyko ištrūkti iš teisėsaugos rankų, buvo sučiuptas, kai mėgino iššokti iš balkono.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius