-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjeras: Europai po „Brexit“ reikia atsinaujinti

Italijos premjeras Matteo Renzi penktadienį sakė, kad Europos Sąjunga (ES) yra tarsi namas, kuriam reikia remonto, ir taip prisidėjo prie raginimų keistis po Didžiosios Britanijos sprendimo išstoti iš bloko.
Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzi
Italijos ministras pirmininkas Matteo Renzi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Europa yra mūsų namai, mūsų vaikų ir mūsų vaikaičių namai. Mes žinome, kad namą reikia renovuoti, galbūt – atšviežinti, bet tai rytoj vis tiek bus mūsų namai“, – sakė centro kairės premjeras.

Kalbėdamas kaip vienos iš šešių ES įsteigusių valstybių lyderis, M.Renzi pripažino, kad „diena nėra lengva diena“, bet sakė, jog Europos istorija pademonstravo jos sugebėjimą įveikti iššūkius.

„Britų žmonės apsisprendė. Mes gerbiame jų sprendimą ir dabar turime užversti tą puslapį, – sakė jis. – Pasauliui labai reikia Europos Sąjungos. Aš esu čia, kad pasakyčiau jums – Italija vaidins savo vaidmenį kelionėje, kuri dabar prasideda.“

„Vyriausybė ir Europos institucijos gali garantuoti finansinį stabilumą ir taupiųjų saugumą visomis mūsų turimomis priemonėmis“, – sakė jis.

Pasak M.Renzi, jis pirmadienį bus Berlyne ir su Vokietijos bei Prancūzijos lyderiais, Angela Merkel ir Francois Hollande‘u, aptars „Brexit“ reikšmę.

Didžiosios Britanijos referendume priimtas rinkėjų sprendimas išstoti iš ES penktadienį sukėlė panišką pardavimą Milano vertybinių popierių biržoje ir turėtų padrąsinti Italijos euroskeptiškus kraštutinius dešiniuosius bei populistines opozicines partijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius