-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjerui Berlusconi nukentėjus per ataką, šalyje skundžiamasi dėl „nuodingo“ politinio klimato

Italijos premjeras Silvio Berlusconi, kuris sekmadienį buvo sužeistas per vieno užpuoliko ataką ir praleido naktį ligoninėje, pirmadienio rytą paprašė atnešti jam laikraštį su pirmajame puslapyje straipsniu apie tą incidentą, praneša Italijos žiniasklaida.
S.Berlusconi per incidentą
S.Berlusconi per incidentą / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užpuolikas sviedė Milano gotikinės katedros modelį į 73 metų milijardieriaus politiko veidą per vieną mitingą šiame šiauriniame mieste. Per išpuolį premjerui buvo sulaužyta nosis ir išmušti du dantys.

Italijos laikraščiai pabrėžė, kad šis incidentas parodė, kad šalyje tvyro didelė politinė įtampa.  Gydytojai nurodė, kad S.Berlusconi dvi dienas praleis Šv.Rapolo ligoninėje Milane. Naujienų agentūra ANSA pranešė, kad gydymo įstaigos vartų kabėjo plakatas su užrašu: „Premjere Berlusconi, greitai pasveikite. Tikri italai visada su jumis.“

Vėliau pirmadienį ligoninė planuoja paskelbti atnaujintą pranešimą apie Vyriausybės vadovo sveikatos būklę.  Įtariamas premjero užpuolikas 42 metų Massimo Tartaglia buvo uždarytas policijos areštinėje.

Policija, kuriai po išpuolio teko ginti M.Tartaglią nuo įpykusios minios, sakė, kad įtariamasis tikriausiai turi įsisenėjusių psichikos problemų.

Pasak ANSA, apieškant įtariamąjį buvo rastas kryžius ir ašarinių dujų balionėlis.  Naujienų agentūra taip pat nurodė, kad M.Tartaglios tėvas yra „susikrimtęs“ dėl šios atakos ir mėgino paskambinti ligoninėje gydomam S.Berlusconi, tačiau nesugebėjo susisiekti.

S.Berlusconi iškruvinto veido nuotraukos pirmadienį pateko į beveik visų Italijos laikraščių pirmuosius puslapius.  Šį incidentą ir Italijoje susiklosčiusią politinę atmosferą smerkė netgi prieš konservatyvių pažiūrų premjerą nusiteikę žiniasklaidos kanalai.

Politinė neapykanta yra pabaisa, kurią nesukausčius grandinėmis sunku kontroliuoti.„Konstitucinis smurtas“, – skelbė antraštė S.Berlusconi šeimai priklausančio dienraščio „Il Giornale“ pirmame puslapyje.  „Užpuolikas – beprotis, tačiau moralinių kurstytojų žinoma netgi tarp kai kurių centro dešinės pakraipos politikų“, – rašo laikraštis.

Kairiojo sparno dienraštis „La Repubblica“ pareiškė, kad ši ataka „pabrėžia politinio klimato Italijoje degradaciją“.  „Draugai ir priešai, partijos nariai ir oponentai privalo parodyti solidarumą“ su S.Berlusconi, pabrėžė šis laikraštis.

„Ant kortos pastatyta ne kas kita, o laisvė“, – pridūrė „La Repubblica“.  Dienraštis „Corriere della Sera“ rašo, kad Italijoje tvyro „nuodingas klimatas“.

„Politinė neapykanta yra pabaisa, kurią nesukausčius grandinėmis sunku kontroliuoti“, – komentavo šis centristinis laikraštis.

S.Berlusconi vadovaujamos „Laisvės tautos“ partijos mitinge kilo muštynės, kai apie dešimt žmonių pasityčiojo iš premjero, išvadinę jį klounu.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius