Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjerui Silvio Berlusconi teks stoti prieš teismą už tai, kad mokėjo už seksą nepilnametei

Italijos Vyriausybės vadovo Silvio Berlusconi atžvilgiu bus pradėtas teismo procesas dėl piktnaudžiavimo valdžia ir to, kad mokėjo nepilnametei už seksą, antradienį nusprendė magistrato teisėja Cristina Di Censo.
Italijos premjeras Silvio Berlusconi.
Italijos premjeras Silvio Berlusconi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai pranešė Italijos žiniasklaida, remdamasi šaltiniais teisme.

Bylos nagrinėjimas teisme vyks skubos tvarka.

Pirmą posėdį C.Di Censa paskyrė balandžio 6 dieną. Jis prasidės 8 val. 30 min. Grinvičo (10 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Nesitikėjome nieko kita“, – pareiškė S.Berlusconi advokatai, komentuodami šį pranešimą, o advokatas Niccolo Ghedini nurodė teiksiąs apeliaciją.

Kai buvo paskelbtas pareiškimas apie premjero laukiantį teismo procesą, jo stovykla pakartojo savo poziciją, kad S.Berlusconi yra jo politinių oponentų vykdomos raganų medžioklės auka.

Premjeras ginasi kaltinimų, kad mokėjo už seksą su marokiete prostitute Ruby, kurios tikrasis vardas yra Karima el Mahroug, kai ji dar buvo nepilnametė.

Jis taip pat kaltinamas tuo, kad vėliau pasinaudodamas savo tarnybos padėtimi spaudė policijos pareigūnus paleisti šią merginą, kai ji buvo areštuota dėl vagystės.

Nors K.el Mahroug pripažino faktą, kad gavo pinigų pasibaigus vienam vakarėlių pas S.Berlusconi, ji neigia, jog tai buvęs mokestis už seksą.

Šis sekso skandalas – ne pirmasis, kuriame murkdosi Vyriausybės vadovas. 2009 metų gegužę jis buvo apkaltintas tuo, kad dažnai lanko dailią 17-metę Noemi Letizią, kuri jį vadino papi.

Iškilusi į viešumą žinia, kad S.Berlusconi dalyvavo šios merginos 18-ojo gimtadienio vakarėlyje, perpildė premjero žmonos kantrybės taurę – ji pareikalavo skyrybų, sakydama, jog negali gyventi su vyru, kuris „vaikščioja pas nepilnametes“.

Po mėnesio iškviečiama mergina Patrizia D'Addario išplatino garso įrašus, kuriuos padarė leisdama aistringas naktis su premjeru, bei nuotraukas, darytas jo rezidencijoje. Moteris netgi tvirtino, kad Vyriausybės vadovas ir jo partija siūlė jai vietą Europos Parlamente.

S.Berlusconi gresia treji metai kalėjimo, jei bus įrodyta, kad jis mokėjo už seksą nepilnametei. Už piktnaudžiavimą valdžia gresia nuo šešerių iki dvylikos metų kalėjimo.

S.Berlusconi anksčiau jau teko stoti prieš teismą dėl įvairių kaltinimų, susijusių su jo verslo reikalais. Tačiau balandį prasidėsiantis procesas bus pirmasis, kai 74 metų milijardierius bus teisiamas už asmeninį elgesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius