-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio armija pradėjo 16 tūkst. atsargos karių mobilizaciją

Izraelio armija penktadienį pradėjo 16 tūkst. atsargos karių mobilizaciją, o pareigūnai nurodė, kad žydų valstybė ruošiasi galimai sausumos pajėgų operacijai Gazos Ruože.
Izraelio armija
Izraelio armija / Scanpix/AFP

„Dabar siuntinėjami skubūs mobilizacijos pranešimai; procesas prasidėjo“, – viena armijos atstovės sakė naujienų agentūrai AFP.

„Vykdant operaciją „Gynybos stulpas“ (Pillar of Defence), IDF (Izraelio gynybos pajėgos) pradėjo mobilizuoti 16 tūkst. atsargos karių“, – sakoma oficialioje kariuomenės paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtoje žinutėje.

Egipto premjeras Hishamas Qandilas penktadienį pažadėjo, kad Kairas suintensyvins pastangas užtikrinti paliaubas ir nutraukti Izraelio agresiją Gazos Ruože.

Per jo vizitą šiame palestiniečių anklave Izraelio aviacijos smūgis nusinešė dviejų žmonių gyvybes.

„Egiptas nedelsdamas suintensyvins savo pastangas ir dės aukas, kad sustabdytų šią agresiją ir pasiektų tvarią taiką“, – H.Qandilas sakė per spaudos konferenciją Gazoje esančioje Šifos ligoninėje, kur jis aplankė kelias naujausių antskrydžių aukas.

Izraelio karo lėktuvai penktadienio rytą bombardavo Gazos Ruožo šiaurinę dalį, o per šį smūgį žuvo du žmonės – tuo metu, kai į palestiniečių anklavą atvyko Egipto premjeras Hishamas Qandilas, pranešė palestiniečių saugumo šaltiniai ir medikai.

„Okupantų lėktuvai bombardavo grupę piliečių Nazilos vietovėje“ Gazos Ruožo šiaurėje, šaltiniai informavo naujienų agentūrą AFP tuojau po to, kai Izraelis apkaltino anklavą kontroliuojantį islamistų judėjimą „Hamas„ nesilaikant paliaubų per Egipto premjero vizitą.

Egipto premjeras Hishamas Qandilas penktadienį atvyko į Gazos miestą, kai Izraelis sutiko sustabdyti savo karinę kampaniją prieš kovotojus islamistų judėjimo „Hamas“ kontroliuojamame palestiniečių anklave per jo trumpą vizitą.

„Egipto ministras pirmininkas atvyko į Rafaho (sienos) perėją, o Palestinos vyriausybės („Hamas„) pareigūnai pasitiko jį Palestinos pusėje“, – vienas palestiniečių šaltinis sakė naujienų agentūrai AFP.

Vėliau premjeras išvyko į Gazos miestą, kuri jis susitiks su „Hamas“ lyderiais ir dalyvaus spaudos konferencijoje, nurodė pareigūnai.

H.Qandilo vizitas, kaip tikimasi, truks apie tris valandas, o Izraelis sutiko tuo metu sustabdyti savo aviacijos smūgius „su sąlyga, kad per tą laiką nebus priešiškos ugnies iš Gazos į Izraelį“, vienas aukštas Izraelio pareigūnas sakė AFP.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius