Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio ir palestiniečių lyderiai priėmė popiežiaus Pranciškaus kvietimą apsilankyti Vatikane

Izraelio ir palestiniečių prezidentūros patvirtino, kad priėmė popiežiaus Pranciškaus kvietimą kitą mėnesį prezidentams drauge apsilankyti Vatikane.
Popiežius Pranciškus Betliejuje
Popiežius Pranciškus Betliejuje su palestiniečių lyderiu Mahmoud Abbasu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį baigiantis mišioms po atviru dangumi bibliniame Betliejaus mieste, Pranciškus pakvietė Izraelio ir palestiniečių lyderius į Vatikaną pasimelsti už taiką.

Palestiniečių prezidento Mahmoudo Abbaso ir Izraelio prezidento Shimono Pereso biurai paskelbė, kad jie dalyvaus.

„Norėčiau pakviesti jus, prezidente Mahmoudai Abbasai, drauge su prezidentu Shimonu Peresu prisidėti prie manęs nuoširdžioje maldoje Dievui dėl taikos dovanos“, – pasakė jis baigiantis mišioms po atviru dangumi Vakarų Krante esančio Betliejaus Prakartėlės aikštėje.

„Siūlau savo namus Vatikane kaip vietą šiam maldos susitikimui, – sakė jis. – Kurti taiką sunku, bet gyventi be taikos yra nuolatinė kankynė. Šių žemių ir viso pasaulio vyrai ir moterys, visi jie, prašo mūsų pateikti Dievui jų karštas viltis dėl taikos“.

Anksčiau popiežius ragino nutraukti „vis nepriimtinesnį“ Izraelio ir palestiniečių konfliktą, o lyderius ragino pademonstruoti „drąsą“ ir pasiekti taiką, pagrįstą dviejų valstybių sprendimu.

90 metų Sh.Peresas, kuris šią vasarą atsistatydina, karštai rėmė Artimųjų Rytų taikos pastangas. Jo sprendimas gali nepatikti premjerui Benjaminui Netanyahu, kuris pyksta dėl kitų politikų pastangų šiuo klausimu, nes M.Abbasas taikosi su islamistų kovotojų grupuote „Hamas“.

Praėjusį mėnesį JAV vadovautos taikos derybos tarp Izraelio ir palestiniečių derybininkų žlugo skambant piktiems abipusiams kaltinimams. Taip baigėsi devynis mėnesius trukęs bandymas rasti sprendimą, o horizonte nesimato jokios kitos politinės iniciatyvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius