Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio premjeras: JT legitimizuoja teroristines organizacijas

Izraelio vyriausybės vadovas Benjaminas Netanyahu trečiadienį užsipuolė Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių tarybą (UNHRC), kaltindamas ją pastangomis suteikti legitimumą teroristų organizacijoms.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Taip premjeras reagavo į pranešimą, kad UNHRC atlieka tyrimą dėl numanomų Izraelio valstybės karo nusikaltimų Gazos Ruože.

„UNHRC suteikia legitimumą žudikiškoms teroro organizacijoms, tokioms kaip „Hamas“ ir „Daash“ („Islamo valstybė“), – sakė jis, kaltindamas šią instituciją, kad ji pro pirštus žiūri į kitur Artimuosiuose Rytuose vykdomas žudynes, tačiau tiria Izraelio veiksmus ginantis nuo raketų atakų iš Gazos Ruožo.

Atsakydamas į B.Netanyahu kaltinimus, 47 nares turinčios UNHRC atstovas pareiškė, jog praėjusį mėnesį pradėto tyrimo taikiklyje bus abi konflikto Gazos Ruože pusės.

„Rezoliucijoje dėl Tyrimo komisijos įkūrimo aiškiai nurodoma, kad ji tirs visus tarptautinių žmogaus teisių ir humanitarinių įstatymų pažeidimus nuo dabartinės karinės operacijos pradžios birželio viduryje“, – naujienų agentūrai AFP sakė Rolando Gomezas.

Prieš kelias dienas UNHRC paskyrė kanadietį tarptautinės teisės ekspertą Williamą Schabasą vadovauti tyrimui dėl veiksmų Gazos Ruože, o tas žingsnis išprovokavo Izraelio įtūžį. Izraeliečiai kaltina W.Schabasą šališkumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius