-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio saugumo kabinetas sveikina paliaubų Gazoje iniciatyvą

Izraelio saugumo kabinetas trečiadienį sveikino Prancūzijos ir Egipto iniciatyvą užbaigti 12 dienų trunkančias kovas Gazos Ruože, tačiau susilaikė nuo pritarimo jam.
Griuvėsiai
Griuvėsiai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Izraelis dėkoja Egipto prezidentui ir Prancūzijos prezidentui už jų pastangas siekiant sprendimo, kaip užbaigti teroristų veiklą Gazoje ir sustabdyti ginklų kontrabandą iš Egipto į Gazą“, – sakė Izraelio vyriausybės atstovas spaudai Markas Regevas.

„Izraelis teigiamai vertina dialogą tarp egiptiečių ir izraeliečių siekiant išspręsti šiuos klausimus“, – sakė jis.

Premjeras Ehudas Olmertas, gynybos ministras Ehudas Barakas ir kiti ministrai taip pat aptarė galimybę plėsti šeštadienį vakare pradėtą puolimą sausumoje toliau į palestiniečių miestus.

„Barakas nurodė armijai pasiruošti trečiajam operacijos etapui“, – agentūrai sakė aukštesnio rango gynybos pareigūnas.

„Negalime šios operacijos nutraukti artimiausiomis dienomis. Dar turime išnagrinėti Egipto pasiūlymo detales“, – sakė pareigūnas.

Egipto prezidentas Hosni Mubarakas antradienį pakvietė Izraelį skubiai susitikti ir aptarti siūlomą planą puolimui nutraukti, kuriame numatytos ir naujos saugumo priemonės, turinčios užkirsti kelią kontrabandai per Egipto ir Gazos Ruožo sieną, ko labiausiai reikalauja Izraelis.

Trečiadienį Izraelis tęsė islamistų valdomos teritorijos puolimą – tankai ir sausumos pajėgos įsivėlė į kovas su „Hamas“ kovotojais Gazos pakraščiuose.

Kariuomenė trumpai sustabdė karines operacijas, kad 1,5 mln. nualintų Gazos Ruožo gyventojų galėtų pasiekti humanitarinė pagalba.

Nuo gruodžio 27-osios, kai Izraelis pradėjo savo operaciją „Išlydytas švinas“ prieš „Hamas“ Gazos Ruože, jau žuvo mažiausiai 689 palestiniečiai, tarp jų – 215 vaikų, nurodo Gazos Ruožo medikai.

Palestiniečiai per tą periodą į Pietų Izraelį paleido šimtus raketų, dėl kurių žuvo keturi žmonės. Per susirėmimus su Gazos Ruožo kovotojais žuvo šeši Izraelio kariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius