Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelio saugumo pajėgos pašovė peiliu ginkluotą palestinietę

Izraelio saugumo pajėgų nariai penktadienį šovė į palestinietę, kuri su peiliu artinosi prie saugumo patikrinimo posto netoli Jeruzalės, pranešė Izraelio policija ir nurodė, kad moteris buvo sužeista.
Izraelio pajėgų pašauta palestinietė
Izraelio pajėgų pašauta palestinietė / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Palestina

Moteris automobiliams skirta juosta artinosi prie perėjos Kalandijoje tarp Jeruzalės ir okupuoto Vakarų Kranto, nors sargybiniai ją ne kartą perspėjo sustoti.

Saugumo pajėgų nariams pradėjus šaudyti, moteris buvo sužeista, sakė policijos atstovas Micky Rosenfeldas ir pridūrė, kad jos sužeidimai nelaikomi pavojingais gyvybei.

Policija nurodė, kad ši 35 metų moteris yra iš Isavijos rajono Rytų Jeruzalėje.

Po incidento ji maždaug valandą buvo palikta ant žemės ir tik paskui sulaukė medicininės pagalbos, iš incidento vietos pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Izraelio pajėgų pašauta palestinietė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Izraelio pajėgų pašauta palestinietė

Izraelio visuomeninis radijas nurodė, kad saugumo pajėgų nariai iš pradžių tikrino, ar ji neturi sprogmenų, ir tik paskui leido nuvežti moterį į netoliese esančią ligoninę.

Nuo 2015 metų spalio tebesitęsianti smurto banga Izraelyje ir okupuotose palestiniečių teritorijose jau nusinešė 246 palestiniečių, 36 izraeliečių, dviejų amerikiečių bei po vieną Jordanijos, Eritrėjos ir Sudano piliečių gyvybę, rodo naujienų agentūros AFP renkama statistika.

Izraelio pajėgos nurodo, kad dauguma šių palestiniečių buvo nukauti, nes puldavo žydus peiliais ar šaunamaisiais ginklais arba mėgindavo rėžtis į žmones transporto priemonėmis. Kiti buvo nušauti per protestus arba žuvo per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius