-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Izraelis atmeta labai blogą potencialų susitarimą su Iranu

Izraelis „absoliučiai atmeta“ siūlomą sutartį dėl Irano branduolinės programos, kurią tikimasi sudaryti Ženevoje vykstančiose derybose, žydų valstybės premjeras Benjaminas Netanyahu pareiškė penktadienį per susitikimą su JAV diplomatijos vadovu.
Benjaminas Netanyahu
Benjaminas Netanyahu / „Scanpix“ nuotr.

„Tai labai bloga sutartis. Izraelis ją absoliučiai atmeta“, – jis sakė žurnalistams prie Tel Avivo esančiame Ben Guriono oro uoste prieš susitikimą su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry.

„Suprantu, kad iraniečiai Ženevoje vaikštinėja labai patenkinti – ką gi, jie ir turėtų tokie būti, nes gavo viską ir nieko nesumokėjo“, – komentavo B.Netanyahu, tarsi ta sutartis jau būtų sudaryta.

„Jie norėjo atokvėpio nuo sankcijų po daugelio metų sekinančių sankcijų režimo – jie jį gavo; jie nieko nemokės, nes jie jokiu būdu nemažina savo branduolinio sodrinimo pajėgumų“, – piktinosi premjeras.

B.Netanyahu pridūrė, kad Iranui taip bus suteikta „šimtmečio sutartis“.

„Taigi Iranas gavo šimtmečio sutartį, o tarptautinė bendruomenė gavo blogą sutartį“, – sakė jis, aiškindamas, kad žydų valstybė nelaikys savęs saistoma tokios sutarties.

„Izraelis nėra įpareigotas (laikytis) šios sutarties, ir Izraelis padarys viską, ką reikia, kad apgintų save ir savo žmonių saugumą“, – pareiškė B.Netanyahu.

„Taigi Iranas gavo šimtmečio sutartį, o tarptautinė bendruomenė gavo blogą sutartį“, – sakė jis, aiškindamas, kad žydų valstybė nelaikys savęs saistoma tokios sutarties.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras prisidės prie derybų dėl Irano branduolinės programos

Prancūzijos užsienio reikalų ministras prisidės prie derybų dėl Irano branduolinės programos

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas kartu su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry prisidės prie derybų su Iranu, randantis ženklų, kad gali būti pasirašyta sutartis, suvaržysianti Teherano branduolinę programą, pranešė vienas Europos Sąjungos (ES) atstovas.

ES išorės politikos vadovės Catherine Ashton atstovas Michaelas Mannas sakė, kad L.Fabiusas į Ženevą atvyks penktadienį.

Tuo tarpu vienas JAV Valstybės departamento pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo, anksčiau sakė, kad J.Kerry atvyks „padėti sumažinti nesutarimus derybose“.

Kol kas jokios derinamos sutarties detalės nebuvo patvirtintos, tačiau Izraelis iš anksto griežtai sukritikavo bet kokį susitarimą, jeigu jis neužkirs bet kokių galimybių Iranui pasigaminti atominių ginklų.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu pareiškė „absoliučiai atmetantis“ tą „blogą sutartį“ ir pažadėjo, kad žydų valstybė padarys viską, ką reikia, kad apsigintų nuo potencialios Irano grėsmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius