-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis atsitvers siena nuo Egipto

Izraelio vyriausybė patvirtino planą, pagal kurį palei sieną su Egiptu bus pastatytas užtvaras, padėsiantis kontroliuoti neteisėtų migrantų srautą, pranešė vienas Izraelio vyriausybės pareigūnas.
Karys, iškėlęs Izraelio vėliavą.
Karys, iškėlęs Izraelio vėliavą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Izraelis Egiptas

Vienas vyriausybės komitetas leido pastatyti tris užtvarus palei 250 kilometrų sieną, einančią daugiausiai per dykumas. Pasak pareigūno, tie užtvarai blokuos pagrindinius neteisėtos migracijos maršrutus.

Planuojama, kad šis projektas, kurį patikėta įgyvendinti kariškiams, kainuos 1–1,5 mlrd. JAV dolerių, pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu per tą posėdį sakė, kad žydų valstybė įsileis prieglobsčio prašančius pabėgėlius, kurių daugiausiai atvyksta iš Darfūro.

„Izraelis ir toliau įsileis pabėgėlius iš konfliktų zonų, tačiau neleis, kad per jo sienas į šalį plūstų neteisėti darbininkai“, – posėdyje išsakytą B.Netanyahu pareiškimą citavo vienas aukštas Izraelio pareigūnas.

Pastaruoju metu pagausėjo Izraelio ir Egipto sieną kertančių migrantų, prieglobsčio ieškančių asmenų ir narkotikų kontrabandininkų, o žydų valstybė paprašė Kairo apriboti šį srautą.
Pasak Izraelio VRM, 7 mln. gyventojų turinčioje šalyje nelegaliai gyvena apie 300 tūkst. žmonių, iš jų apie 100 tūkst. migrantų, per ilgai užsibuvusių turistų ir palestiniečių.
 
Tačiau žmogaus teisių organizacijos tvirtina, jog tokie skaičiai yra perdėti.
Egipto policija retkarčiais apšaudo neteisėtus migrantus, o tokią politiką žmogaus teisių aktyvistai griežtai smerkia. Migrantai sakosi norintys išvykti iš Egipto dėl skurdo ir rasizmo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius