-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis planuoja statyti 1000 naujakurių namų Rytų Jeruzalėje

Izraelis planuoja daugiau negu 1000 naujakurių namų statybas Rytų Jeruzalėje. Ši teritorija yra Vakarų Krante ir palestiniečiai teigia, kad toks žingsnis gali pastatyti į pavojų vadinamąjį dviejų valstybių sprendimą, rašo naujienų svetainė dw.de.
Izraelį palaikantys protestuotojai
Izraelį palaikantys protestuotojai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie šiuos planus pirmadienį paskelbė nenorėję prisistatyti Izraelio premjero Benjamino Netanyahu aplinkos žmonės. Izraelis teigia, kad dėl naujakurių namų statybų pagerės infrastruktūra regione, o tai atneš naudą ir Vakarų Krante gyvenantiems palestiniečiams.

Tikėtina, kad toks Izraelio sprendimas sulauks tarptautinės kritikos, nes jis kels grėsmę dviejų valstybių – Izraelio ir nepriklausomos Palestinos, projektui Artimuosiose Rytuose.

Neseniai įtampa Jeruzalėje vėl atsinaujino po to, kai grupė žydų naujakurių persikėlė gyventi į Silwano rajoną Rytų Jeruzalėje. Trečiadienį vienas palestinietis su automobiliu įvažiavo į žmonių minią, o per šį išpuolį žuvo trijų mėnesių kūdikis.

Sekmadienį mirė dar viena incidento auka – 22 m. turistė iš Ekvadoro. Jos gyvybė nuo sunkių sužeidimų užgeso ligoninėje. Dar septyni žmonės buvo sužeisti, tačiau jų gyvybei pavojus negresia. Po išpuolio palestinietis vyras norėjo pabėgti, tačiau jį nukovė policijos pajėgos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius