Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis ruošiasi Sh.Pereso laidotuvėms, stiprinamas saugumas

Izraelyje stiprinamos saugumo pajėgos, uždaromi pagrindiniai keliai, ruošiantis penktadienį įvyksiančioms buvusio šalies prezidento Shimono Pereso laidotuvėms, į kurias turėtų atvykti daugybė pasaulio lyderių.
Shimonas Peresas
Shimonas Peresas / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV prezidentas Barackas Obama, Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, Vokietijos prezidentas Joachimas Gauckas ir Didžiosios Britanijos princas Charlesas bus tarp atvažiavusiųjų atiduoti paskutinę pagarbą Nobelio premijos laureatui; ir dauguma jų atvyks į Tel Avivo Ben Guriono oro uostą, esantį už 40 minučių kelio nuo Jeruzalės.

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas taip pat turėtų dalyvauti trečiadienį mirusio S.Pereso laidotuvėse. Ir tai bus retas jo apsilankymas Jeruzalėje.

Kelios valandos prieš valstybines laidotuves, kurios vyks ant Theodoro Herzlio kalno esančiose nacionalinėse kapinėse, bus uždarytas pagrindinis į Jeruzalę vedantis kelias.

Pasak policijos, tvarkai ir saugumui užtikrinti papildomai dislokuojama 8 tūkst. pareigūnų.

Vidaus saugumo tarnyba „Shin Bet“ taip pat siunčia savo šimtus pareigūnų, dalis iš kurių dirbs po priedanga, sakoma pranešime.

Laidotuvės vyks penktadienį, kuris yra nedarbo diena Izraelyje, ir prieš žydų Naujųjų Metų šventę Roš Hašaną, kuri prasideda sekmadienio vakarą.

Izraelio oro uostų valdyba pranešė, kad per parą šalyje turėtų 750 kartų kilti ir leistis lėktuvai, nors vidutiniškai pakilimų ir nusileidimų būna maždaug po 400.

„Operacija su tokiais užsienio svečiais, nuo princo Charleso iki Obamos, yra milžiniška saugumo operacija“, – sakė jos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius