Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Izraelis surengė „pasaulio pabaigos“ pratybas

Izraelis sekmadienį pradėjo didžiausias savo pratybas, kurių metu išbandys gelbėjimo tarnybų pasirengimą „pasaulio pabaigos“ – raketinių atakų, mirtininkų išpuolių ir stichinių nelaimių – deriniui.

Penkias dienas truksiančių pratybų metu bus modeliuojami vienu metu smogiami raketiniai smūgiai iš Gazos Ruožo bei Libano ir priešininkių Sirijos bei Irano raketinės atakos.

„Vien tai, kad Izraelis rengiasi tokiomis pratybomis, gerina mūsų sugebėjimus geriau ginti savo piliečius ir, galiausiai, mažina grėsmę“, – per vyriausybės posėdį sakė premjeras Benjaminas Netanyahu.

Per šias pratybas Izraelis sumodeliuos koordinuotų smūgių „pasaulio pabaigos scenarijų“, praėjusią savaitę AFP sakė Gynybos ministerijos atstovas Shlomo Droras. Tas scenarijus apims įprastinės, cheminės ir biologinės ginkluotės smūgius, taip pat – palestiniečių mirtininkų išpuolių bangą prieš didelius populiacijos centrus.

Be to, per pratybas „Turning Point 3“ („Lūžis 3“) bus simuliuojamas gelbėjimo ir medikų tarnybų darbas žemės drebėjimų ir epidemijų metu; pratybose taip pat dalyvaus mokyklos, ministrai ir kitos valstybinės institucijos.

Intensyviausiai pratybos vyks antradienį, kai visoje šalyje aidės oro pavojaus sirenos, o piliečiai turės nuskubėti į slėptuves; kai kur – per kelias sekundes ar ne daugiau kaip per tris minutes.

„Tai svarbios pratybos ir gerai, kad jos vyksta šiuo metu“, – sakė gynybos ministras Ehudas Barakas.

Tokios pratybos pirmą kartą buvo surengtos po 2006 metų liepą ir rugpjūtį vykusio karo su Libano kovotojų grupuote „Hizbollah“, kuris atskleidė silpnas žydų valstybės vietas reagavimo į raketines atakas sistemoje.

Dabartinės pratybos prasidėjo vos dvi savaitės po to, kai oro pajėgos užbaigė didelio masto, keturias dienas trukusias karines pratybas, kurių metu buvo patikrinti pajėgumai gintis nuo raketų ir lėktuvų iš Sirijos ir Irano.

Tai buvo pirmas kartas, kai armija sumodeliavo smūgius iš Irano, esančio už daugiau kaip tūkstančio kilometrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius