Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

J.Assange'as žada vykti į JAV, jeigu bus garantuotos jo teisės

„WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as vyks į Jungtines Valstijas, kur jo laukia teismas dėl valstybės paslapčių paviešinimo, jeigu bus „garantuotos jo teisės“, nurodoma trečiadienį jo tinklalapyje.
Julianas Assange‘as
Julianas Assange‘as / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Assange'as vis dar mielai atvyktų į JAV, jeigu jo teisės būtų garantuotos“, – parašė „WikiLeaks“ tviteryje, kai tik buvo pranešta, kad JAV prezidentas Barackas Obama antradienį buvusiam armijos analitikui Bradley Manningui sutrumpino 35 metų laisvės atėmimo bausmę, kuri šiam translyčiui asmeniui, dabar žinomam kaip Chelsea Manning, buvo skirta už didžiulio kiekio slaptų dokumentų nutekinimą tinklapiui „WikiLeaks“.

J.Assange'ą nori apklausti ir Švedija dėl jaunos moters jam pareikštų kaltinimų, kad jis, 2010 metais lankydamasis Stokholme, ją išžagino. Jis šiuos kaltinimus neigia ir tvirtina, kad jie turėjo lytinių santykių abipusiu sutikimu.

Jis atsisakė vykti į Švediją apklausai, nes baiminasi, kad bus išduotas Jungtinėms Valstijoms dėl 2010 metais „WikiLeaks“ paviešintų 500 tūkst. slaptų karinių failų apie karus Afganistane ir Irake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius