Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAE pirmoji moteris siekia leidimo lyties keitimo operacijai

Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) gyventoja kreipėsi į teismą, kad jai būtų leista atlikti lyties keitimo operaciją, antradienį pranešė laikraščiai. Tokia operacija būtų pirmoji šioje musulmoniškoje Artimųjų Rytų valstybėje.
Dubajus
Dubajus / „Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr.

Prašymas teismui JAE sostinėje Abu Dabyje buvo pateiktas anksčiau šį mėnesį įsigaliojus įstatymo pakeitimams, legalizavusiems lyties keitimo operacijas.

Advokatas Ali al Mansouri anglų kalba Dubajuje leidžiamam laikraščiui „Gulf News“ sakė, kad 29 metų moteris visada aiškiai jautė, kad yra ne tos lyties, kaip atrodo fiziškai.

„Nuo trejų metų ji jautė esanti vyras. Ji labai norėtų turėti vyro kūną ir kad kiti žmonės ją laikytų vyru, taip pat jausti, kad jos tikrasis tapatumas yra vyro“, – sakė advokatas laikraščiui.

Pasak A.al Mansouri, jo klientės suvokimas, kad jos kūnas neatitinka jos tikrosios lyties, sukėlė jai dideles kančias, nerimą ir depresiją.

„Nuo 2012 metų jai teikiama fizinė ir psichologinė medicinos pagalba. Medicinos komisija rekomendavo jai atlikti lyties keitimo operaciją“, – sakė advokatas.

Teismas pranešė, kad bylą nagrinės rugsėjo 28 dieną.

Naujas Gydytojų atsakomybės įstatymas, įsigaliojęs anksčiau šį mėnesį, leidžia lyties keitimo operacijas dėl medicininių priežasčių.

„Chirurginė procedūra leidžiama kaip translyčių asmenų gydymo nuo lyties disforijos dalis, rekomendavus medicinos komisijai, kuri bus įsteigta šiuo tikslu“, – rašoma teisės akte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius