Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Janukovyčius kaltina savo varžovę Tymošenko „kovotojų“ iš Lietuvos, Lenkijos, Gruzijos panaudojimu

Ukrainos Regionų partija esą turi informacijos, kad Julijos Tymošenko blokas per antrąjį prezidento rinkimų ratą ketina pasinaudoti stebėtojais ne tik iš Gruzijos, bet ir iš Lietuvos bei Lenkijos, kad destabilizuotų padėtį, pareiškė kandidatas į prezidentus Viktoras Janukovyčius.
V.Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pas mus pasirodė papildomos informacijos, kad iš Lietuvos ir Lenkijos rengiasi atvykti vadinamieji stebėtojai; turime informacijos, kad į Odesą iš Gruzijos turi atplaukti keli laivai su keleiviais“, – kalbėjo V.Janukovyčius per Odesos televiziją „Akademija“.

„Suprantama, tai kovotojai; ir važiuoja jie tam, kad ateitų į pagalbą Tymošenko“, – aiškino jis ir pridūrė, jog apie tai Regionų partija informavo atitinkamas Ukrainos tarnybas.

Kita kandidatė į prezidentus premjerė J.Tymošenko savo ruožtu pareiškė, kad, jos žiniomis, netoli Kijevo telkiami kovotojai, pasirengę šalyje perimti valdžią, jeigu prezidento rinkimus laimėtų ji.

Lietuvos URM reikalaus paneigimo

Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM) reikalaus paneigimo iš kandidato į Ukrainos prezidentus V.Janukovyčiaus rinkimų štabo dėl kaltinimų, kad stebėtojai iš Lietuvos, Gruzijos ir Lenkijos ketina destabilizuoti padėtį Ukrainoje.

Ministerija įpareigojo Lietuvos ambasadorių Ukrainoje Petrą Vaitiekūną nedelsiant kreiptis į V.Janukovyčiaus rinkimų štabą, kad būtų paneigti tikrovės neatitinkantys prasimanymai, pirmadienį BNS sakė URM atstovas spaudai Rolandas Kačinskas.

Antrasis Ukrainos prezidento rinkimų turas vyks vasario 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius