-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje dėl jakudzos skandalo pakeistas teisingumo ministras

Japonijos premjeras Yoshihiko Noda trečiadienį paskyrė naują teisingumo ministrą, kai jo pirmtakas atsistatydino, nuvilnijus pasipiktinimui dėl jo ankstesnių ryšių su organizuotu nusikalstamumu.
Makoto Taki
Makoto Taki / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Makoto Taki spalio 1 dieną atliekant vyriausybės pertvarkymą perdavė teisingumo ministro portfelį Keishu Tanakai, tačiau šio reputaciją aptemdžius skandalui, buvo grąžintas į ankstesnį postą, paskelbė vyriausybė.

„Ankstesnis teisingumo ministras Taki giliai išmano teisingumo administracijos darbą“, – nurodė ministrų kabineto vyriausiasis sekretorius Osamu Fujimura.

74 metų M.Taki, kuris yra karjeros valdininkas, anksčiau dirbdamas ministro poste ypatingai nepasižymėjo, tačiau buvo giriamas, kad sugriežtino atsakomybę už nesaugų vairavimą.

K.Tanaka atsistatydino antradienį, teigdamas, jog tai daro dėl sveikatos priežasčių. Anksčiau jis kelias dienas praleido ligoninėje.

Tačiau šį žingsnį jis žengė po to, kai buvo priverstas prisipažinti palaikęs ryšius su Japonijos organizuoto nusikalstamumo sindikatu – jakudza, vienam žurnalui paviešinus, jog K.Tanaka buvo piršlys įtakingo mafijos vadeivos vestuvėse.

Jakudza nėra neteisėta Japonijoje, tačiau šis tinklas, kaip ir Italijos mafija arba Kinijos triados, yra įsitraukęs į įvairią neteisėtą veiklą, įskaitant narkotikų prekybą, prostituciją, skolų išmušinėjimą ir korupcinius statybų projektus.

K.Tanaka ilgiau nei savaitę tvirtino nesitrauksiantis dėl šio skandalo, tačiau vietos žiniasklaida nurodė, kad visuotinis politinis spaudimas galiausiai jį privertė pakeisti nuomonę.

K.Tanaka atsistatydino praėjus vos trims savaitėms nuo jo paskyrimo teisingumo ministru, o šis žingsnis tapo nauju smūgiu jau anksčiau į keblią padėtį patekusiam Y.Nodai, kuris spaudžiamas paskelbti pirmalaikius rinkimus.

Premjeras anksčiau užsitikrino opozicijos palaikymą imantis nepopuliaraus mokesčių didinimo – mainais į pažadą „greitai“ paskelbti rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius