Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Japonijoje mirė seniausia pasaulyje moteris (video)

Seniausiu žmogumi pasaulyje pripažinta japonė Kama Chinen, kuri per savo gyvenimą matė trijų šimtmečių įvykius, mirė likus savaitei iki jos 115–ojo gimtadienio, antradienį pranešė Guinnesso pasaulio rekordų knygos leidėjai.
Kama Chinen
Kama Chinen / Stopkadras iš filmuotos medžiagos

„Guinnesso pasaulio rekordų knyga liūdi, sužinojusi apie seniausio pasaulyje tebegyvenančio žmogaus – Kamos Chinen iš Japonijos – mirtį. Ji mirė 2010 metų gegužės 2 dieną, išgyvenusi 114 metų ir 357 dienas, – nurodė leidėjai. – Nors gyvenimo pabaigoje Chinen buvo prikaustyta prie vežimėlio, ji tebesidžiaugė gamtos stebuklais ir galimybe pabūti lauke“.

Po K.Chinen mirties seniausio pasaulyje tebegyvenančio žmogaus titulas perėjo 114 metų Prancūzijos pilietei Eugenie Blanchard, gyvenančiai Karibų jūros saloje Gvadelupoje, pranešė šią statistiką renkanti Gerontologijos tyrimų grupė (GRG).

Tos organizacijos pranešime nurodoma, kad E.Blanchard gimusi 1896 metų vasario 16 dieną.

K.Chinen buvo seniausias žmogus nuo praėjusių metų rugsėjo, kai mirė Jungtinėse Valstijose gyvenusi Gertrude Baines.

Naujienų agentūra „Kyodo“, remdamasi Japonijos sveikatos apsaugos ministerijos informacija, pranešė, kad sekmadienio popietę pietinėje Okinavos saloje mirė neįvardyta 114 metų moteris, kuri buvo atvežta į ligoninę ir slaugos namų.

Japonija yra antroji pasaulyje pagal didžiausią tikėtiną gyvenimo trukmę, rodo Jungtinių Tautų statistika. Ypač daug šimtamečių gyvena Okinavoje, o šis faktas labiausiai siejamas su sveika vietos gyventojų mityba ir tos atogrąžų salos palankiu klimatu.

„Kyodo“ nurodė, kad šiuo metu seniausias žmogus Japonijoje yra 113–metė Chiyono Hasegawa, gyvenanti pietinėje Sagos prefektūroje.

 

VIDEO: Apr. '10: Oldest validated living people

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius