Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje per sprogimą chemijos gamykloje žuvo penki žmonės

Vienoje Japonijos chemijos įmonėje ketvirtadienį nugriaudėjus sprogimui žuvo mažiausiai penki žmonės, o dar apie 12 buvo sužeisti, pranešė policija.
Meksikos saldainių fabrike įvyko sprogimas.
Sprogimas. Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sprogimas Japonija

Šis incidentas įvyko ankstyvą popietę gamykloje, esančioje Jokaičio mieste centrinėje Japonijoje, remontuojant vieną šilumkaitį, naudojamą silicio medžiagų gamybos procese, tos įmonės atstovas sakė naujienų agentūrai AFP.

Preliminariuose pranešimuose buvo sakoma, kad žuvo du žmonės, tačiau greitai aukų skaičius buvo padidintas.

„Žuvo penki žmonės; 12 buvo sužeisti – iš jų devyni patyrė tik lengvų sužeidimų“, – sakė Mijės prefektūros policijos atstovė.

Kitas policijos atstovas sakė AFP, kad bendrovės „Mitsubishi Materials“ įmonėje gaminamos saulės baterijų ir automobilių detalės, o gamybos procese naudojami polimerai, silicis, vandenilis ir chloras.

„Įvyko sprogimas, bet gaisras nekilo. Pranešimą apie avariją gavome 14 val. 9 min. (vietos, 7 val. 9 min. Lietuvos laiku) ... o 14 val. 21 min. incidentas atrodė jau pasibaigęs“, – nurodė jis.

Įmonės, įsikūrusios išvystytos pramonės regione, pareigūnas Hiroki Morofuji sakė, kad per šį incidentą nukentėjo remontininkai.

„Mitusbishi Materials“, kurios būstinė įsikūrusi Japonijos sostinėje, gamina įvairius produktus, įskaitant automobilių detales, silicio plokšteles atminties lustams, naudojamiems elektronikos prietaisuose, taip pat cementą kelių ir tiltų statybai.

Bendrovė, kurios pardavimų apyvarta per pastaruosius fiskalinius metus buvo apie 12,2 mlrd. JAV dolerių (30,9 mlrd. litų), turi daugiau nei 22 tūkst. darbuotojų ir įmonių visame pasaulyje, įskaitant Jungtines Valstijas, Braziliją, Vokietiją ir Indiją, nurodoma jos tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius