Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje plečiantis apsinuodijimo maistu skandalui pranešama apie daugiau kaip 1 000 susirgusių žmonių

Visoje Japonijoje plečiantis apsinuodijimo maistu skandalui trečiadienį pranešama, kad jau daugiau kaip 1 000 žmonių apsinuodijo suvalgę pesticidais užteršto šaldyto maisto.
Japonų medikas
Japonų medikas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Žmonės pranešė apie vėmimą, viduriavimą, ir kitus apsinuodijimo maistu simptomus, kurie pasireiškė suvalgius įvairius produktus, tarp jų – picas ir lazanijas, pagamintus didžiausios japonų jūrų produktų firmos „Maruha Nichiro Holdings“ padalinio fabrike.

Nukentėjusių žmonių skaičius jau viršijo tūkstantį; daugiau kaip 200 jų susirgo vienoje šalies šiaurės salų Hokaide, pranešė „Jiji Press“.

Japonijos vakaruose esančioje Osakos prefektūroje pirmadienį į ligoninę dėl vėmimo buvo paguldytas devynių mėnesių kūdikis, kuris suvalgė „grietininių grūdų kroketų“.

Policija praėjusį mėnesį pradėjo tyrimą, kai kompanija paskelbė, kad kai kurie jos šaldyti produktai buvo užteršti karbofosu, kuris naudojamas amarams grūdinių kultūrų pasėliuose naikinti.

Detektyvai tiria galimybę, kad šio pesticido buvo tyčia pridėta į maistą kažkuriuo gamybos etapu fabrike Gunmoje, į šiaurę nuo Tokijo.

Iki trečiadienio „Maruha Nichiro Holdings“ sulaukė maždaug 630 tūkst. vartotojų skambučių ryšium su užterštu maistu. Tarp tų skambučių buvo skundų, kad žmonės pajuto šleikštulį suvalgę šių produktų, ir pranešimų, kad maisto kvapas buvo neįprastas, sakė bendrovės atstovė.

Kompanija atšaukė 6,4 mln. galimai užterštų produktų ir jau atgauta 1,49 mln. pakelių, sakė ji ir nurodė, kad nė vienas iš abejotinų produktų nebuvo išsiųstas į užsienį.

Nors Japonijoje pasitaiko aliarmų dėl maisto, – pavyzdžiui, 2012 metų rugpjūtį nuo bakterijomis Escherichia coli užterštų kopūstų mirė septyni žmonės, o dar dešimtys susirgo – standartai šioje šalyje yra palyginti aukšti.

Vis dėlto išliaupsintai Japonijos saugaus ir aukštos kokybės maisto reputacijai smarkiai pakenkė Fukušimos branduolinė katastrofa, dėl kurios daug žemės ūkio naudmenų buvo užteršta radioaktyviomis medžiagomis. Daug šalių suvaržė žemės ūkio produktų iš to rajono importą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius