-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje plintant kiaulių gripui uždaromos mokyklos ir darželiai

Japonijoje pirmadienį buvo uždaryta daugiau nei tūkstantis mokyklų, kai šalyje patvirtintų užsikrėtimo kiaulių gripu atvejų pagausėjo iki 129, o šios ligos plitimas tapo sunkiai suvaldomas.
Japonijoje pirmadienį buvo uždaryta daugiau nei tūkstantis mokyklų, kai šalyje patvirtintų užsikrėtimo kiaulių gripu atvejų pagausėjo iki 129.
Japonijoje pirmadienį buvo uždaryta daugiau nei tūkstantis mokyklų, kai šalyje patvirtintų užsikrėtimo kiaulių gripu atvejų pagausėjo iki 129. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Patvirtintų viruso (A)H1N1 infekcijos atvejų Kobėje ir Osakoje labai pagausėjo po šeštadienį nustatyto pirmojo atvejo. Tąsyk kiaulių gripu užsikrėtė 17-metė moksleivė, kuri nebuvo išvykusi į užsienį.

Tačiau medicinos institucijos nurodė, kad iš tiesų gali būti užsikrėtę jau keli šimtai žmonių, o virusas sparčiai plinta tankiai gyvenamame salyne.

Ekspertai mano, kad abiejuose didmiesčiuose naujajai liga išplisti padėjo dviejų Kobės ir Osakos tinklinio komandų rungtynės, po kurių dalis žaidėjų ir trenerių pajuto peršalimo simptomų.

„Vertinant padėtį, labiausiai tikėtina, kad infekcija išplito per tinklinio varžybas“, – sekmadienio vakarą sakė Hiogo prefektūros gubernatorius Toshizo Ido.

Daugybė Kobės gyventojų kreipėsi į ligonines ir specialiai įsteigtas klinikas, o vaistinėse greitai pritrūko chirurginių kaukių.

Kelios kompanijos ėmėsi priemonių savo darbuotojams apsaugoti.

Finansų kompanija „Mitsubishi UFJ Financial Group“ pranešė, kad kiaulių gripu Kobėje užsikrėtė vienas šios kompanijos darbuotojas. Kompanija pirmadienį paprašė likti namuose 70 vadovaujamų pareigų neinančių vieno padalinio darbuotojų.

Daugiausia pasaulyje (36 mln.) gyventojų turinčiame Tokijo megapolyje šios ligos atvejų kol kas nebuvo nustatyta.

Japonijoje kiaulių gripas pirmiausia buvo diagnozuotas keturiems asmenims, šį mėnesį parskridusiems lėktuvu iš Šiaurės Amerikos. Jie buvo nedelsiant uždaryti į karantiną su maždaug 50 kitų to lėktuvo keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius