Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje tėvų į mišką išvarytas berniukas vis dar neatsiranda

Japonijoje tęsiama septynerių metų berniuko, kurį tėvai nubausdami išvarė iš automobilio lokių gyvenamame miške, paieška, bet ji vyksta nepaprastai sunkiai, nes labai trūksta bent kokių užuominų, antradienį sakė vienas gelbėtojas.
Dingusio berniuko paieškos Japonijoje
Dingusio berniuko paieškos Japonijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Paieškai Hokaide – labiausiai į šiaurę nutolusioje iš keturių pagrindinių Japonijos salų – tęsiantis jau ketvirtą dieną, prie daugiau kaip 100 gelbėtojų, policininkų ir vietos miestelio pareigūnų prisidėjo du medžiotojai, nes tame rajone buvo rasta nesenų lokio išmatų. Susirūpinimas dėl vaiko saugumo dar labiau padidėjo.

Tačiau vis tiek nerasta nieko, kas galėtų suteikti bent kokios informacijos apie Yamato Tanoką, kuris dingo šeštadienį, kai tėvai, nubausdami už blogą elgesį, išvarė jį iš automobilio kalnų kelyje.

Tėvai iš pradžių policijai pasakojo, kad jų sūnus dingo jiems renkant laukines daržoves, bet vėliau pripažino, kad išvarė jį iš automobilio nubausdami už tai, kad jis anksčiau tą pačią dieną žaisdamas prie upės svaidė akmenukus į automobilius ir žmones.

„Mes tiesiog turime per mažai informacijos apie tai, kaip berniukas galėjo elgtis paliktas vienas“, – AFP telefonu sakė vietos ugniagesių departamento gelbėtojas Satoshi Saito, kuris taip pat išreiškė nusivylimą pažangos nebuvimu.

„Jis turėjo galėti eiti pats, bet mums sunku numatyti, kuriuo keliu jis galėjo pasukti ir kaip toli (galėjo nueiti)“, – sakė jis.

Tėvai sakė policijai, kad paliko Yamato ant kelio, kurį iš abiejų pusių supa tankūs kalnų miškai, bet greit grįžo, o sugrįžę berniuko neberado.

Šiaurinėje kelio pusėje yra 1 131 m aukščio Komagadakės kalno šlaitas.

„Jeigu nepradėjo kopti į kalną, jis, nuėjęs bet kuria kita kryptimi du ar tris kilometrus, būtų pasiekęs kokį nors pagrindinį kelią“, – sakė A.Saito, kuris pridūrė, kad jokių liudininkų nėra.

Vaikas buvo vienas miške, be maisto ar vandens, o naktį smarkiai lijo. Reportažuose buvo matyti dešimtys pareigūnų, besibraunančių pro mišką ir aukštus krūmus.

Berniukas vilkėjo juodą striukę, tamsiai mėlynas kelnes ir raudonus sportbačius. Policija sakė svarstanti, ar pateikti kaltinimus dėl nepriežiūros berniuko tėvams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius