Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje žemės nuošliaužų aukų padaugėjo iki 50

Vakarų Japonijoje, Hirošimoje, susidariusių niokojančių žemės nuošliaužų aukų sekmadienį padaugėjo iki 50, dar 38 žmonės yra laikomi dingusiais, o nauji lietūs pakurstė nuogąstavimus dėl tolesnių katastrofų ir trukdė ištisą parą vykdomai gyvųjų paieškai.
Gelbėtojai Hirošimoje ieško aukų
Gelbėtojai Hirošimoje ieško aukų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Šalies premjeras Shinzo Abe atšaukė planuotą Hirošimos apžiūrą iš sraigtasparnio, nes buvo baiminamasi, kad jo buvimas dar labiau komplikuos paieškos bei gelbėjimo misiją stiprėjant lietui, pranešė žiniasklaida.

Opozicinės partijos ir kai kurios žiniasklaidos priemonės kritikavo 59 metų Sh.Abe už tai, kad jis dar maždaug valandą po to, kai buvo informuotas apie anksti trečiadienį įvykusią katastrofą, toliau žaidė golfą viename vasaros kurorte.

Maždaug 3 tūkst. gelbėtojų, tarp jų – sausumos pajėgų karių, ugniagesių ir policininkų, Hirošimoje kasa purvą.

Tuo tarpu sekmadienį dvi moterys žuvo atokioje Rebuno saloje, esančioje už maždaug 1 350 km į šiaurės rytus nuo Hirošimos, kai lietaus sukelta žemės nuošliauža užpylė jų namą, pranešė vietos pareigūnai.

Hirošimos regiono policija žuvusiųjų ir dingusiųjų skaičius patikslino sekmadienį ryte, po to, kai buvo patvirtinta 83 metų vyro mirtis – keturios dienos po to, kai neįprastai smarkios liūtys sukėlė žemės nuošliaužas, kurios užpylė dešimtis namų.

Iš viso maždaug 3 tūkst. gelbėtojų, tarp jų – sausumos pajėgų karių, ugniagesių ir policininkų, Hirošimoje toliau kasė purvą, bet jų operacija sekmadienį ryte buvo sustabdyta septynioms valandoms, nes vėl prapliupęs lietus padidino susirūpinimą dėl galimų naujų nuošliaužų, pranešė visuomeninis transliuotojas NHK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius