Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos pajėgoms duotas leidimas numušti bet kokias iš Šiaurės Korėjos atskriejančias raketas

Japonijos lyderiai penktadienį davė leidimą numušti Šiaurės Korėjos raketą arba jos nuolaužas, jeigu kils pavojus, kad jos gali nukristi šalies teritorijoje, sakė gynybos ministras Yasukazu Hamada.
Japonijos vėliava
Japonijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Paskelbiau atitinkamą įsakymą, kai (vyriausybės) saugumo taryba šį rytą nusprendė iš anksto paskelbti įsakymą dėl sunaikinimo, – Y.Hamada sakė po susitikimo su premjeru Taro Aso ir kitais ministrais. – Padarysime viską, kad pasirūpintume bet kokiu skraidančiu objektu iš Šiaurės Korėjos, siekdami užtikrinti Japonijos žmonių saugumą“.

Japonijos gynybos ministerija planuoja pasiųsti į Japonijos jūrą du priešraketinės gynybos (PRG) sistemomis „Aegis“ ginkluotus minininkus, taip pat mobilizuoti priešraketinių raketų „Patriot“ baterijas šiaurinėse Akitos ir Ivatos prefektūrose, nors Y.Hamada tikslių planų nepaskelbė.

Komunistinis Pchenjano režimas pareiškė balandžio pradžioje planuojantis paleisti ryšių palydovą nešančią raketą, kuri praskries virš Japonijos.

Jungtinės Valstijos ir jos sąjungininkės Azijoje įtaria, kad Šiaurės Korėja iš tikrųjų planuoja išbandyti tolimojo nuotolio balistinę raketą.

Tokijas, kuris pastaraisiais metais kartu su JAV kūrė PRG sistemą, anksčiau perspėjo numušiantis bet kokias raketas ar jų nuolaužas, jeigu jos kels pavojų šalies teritorijai.

Šiaurės Korėja, kuri pranešė planuojanti paleisti raketą 4-8 dienomis, pareiškė, jog tokį žingsnį laikytų karo veiksmu.

Rusijos URM penktadienį paragino Šiaurės Korėją susilaikyti nuo planų paleisti raketą, kuri, pasak Pchenjano, turi iškelti į orbitą ryšių palydovą, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius