Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 29 /17:07

JAV ambasada Taline gatvėse prie savo pastatų slapta seka žmones

Slaptas JAV ambasados padalinys Taline daug metų seka gatvėse esančius žmones, o apie kai kuriuos asmenis renkami duomenys, skelbia postimees.ee. Tie asmenys, kurių asmeninė informacija pasirodo esanti įtartina, įtraukiami į galimų teroristų sąrašus.
JAV ambasada Taline
JAV ambasada Taline / Postimees.ee nuotr.

Kiekvieną dieną Taline, netoli prekybos centro „Solaris“, pagrindinio „Esti Gaas“ ir viešbučio „Olumpia“ žmones stebi speciali JAV ambasados komanda, susidedanti iš penkių žmonių. 

Ši komanda ambasadą turi informuoti apie saugumo padėtį, galimas rizikas. Kiekvieną mėnesį sudaromos apie penkios-šešios ataskaitos. 

„Pas mus išties yra programa, skirta išsiaiškinti įtartinai veiklai netoli mūsų pastatų. Tai viena iš įprastų saugumo priemonių, nes mūsų darbuotojų ir svečių – tiek estų, tiek amerikiečių – saugumas yra JAV vyriausybės prioritetas visame pasaulyje“, - teigė ambasados atstovas spaudai. 

Pas mus išties yra programa, skirta išsiaiškinti įtartinai veiklai netoli mūsų pastatų

Jis taip pat pabrėžė, kad JAV ambasada šiuos veiksmus vykdo vadovaudamasi Estijos įstatymais, o priemonės, kurių ėmėsi ambasada, buvo suderintos su Estijos vyriausybe. 

Ambasados atstovai teigia, kad poreikis stebėti gatves netoli ambasados kilo po prieš JAV ambasadas įvykdytų teroro išpuolių įvairiose pasaulio vietose 1998 metais. 

Tuo tarpu Estijos vidaus reikalų ministerijos vicekancleris Erki Korta sako, kad ministerija neturi duomenų apie JAV vykdomą sekimą.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius