Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Atstovų Rūmų nario padėjėja atsistatydino dėl komentarų apie prezidento dukteris

Vieno JAV Atstovų Rūmų nario respublikono komunikacijos direktorė pirmadienį paskelbė, kad atsistatydins dėl savo komentarų „Facebook“ apie prezidento Baracko Obamos dukteris, kurie sulaukė daugelio pasipiktinimo.
JAV prezidento Baracko Obamos dukros Sasha ir Malia
JAV prezidento Baracko Obamos dukros Sasha ir Malia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tenesiui atstovaujančio respublikono Stepheno Fincherio atstovė Elizabeth Lauten savo paskyroje „Facebook“ parašė užgaulų komentarą dėl to, kad 16-metė Malia ir 13-metė Sasha trečiadienį su tėvu dalyvaudamos oficialiame renginyje atrodė nuobodžiaujančios.

Komentare, kuris jau yra ištrintas, bet spėjo išplisti, E.Lauten ragino mergaites „stengtis demonstruoti truputį klasės“ ar „bent jau gerbti vaidmenį, kurį atlieka“.

E.Lauten JAV žiniasklaidai, įskaitant NBC ir „Fox News“ sakė, kad atsistatydins. Apie tokį sprendimą ji paskelbė po savaitgalio, kai dėl tų komentarų sulaukė piktos kritikos.

Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas pirmadienį sakė, kad E.Lauten pastabos jį nustebino, bet pripažino jos atsiprašymą kaip deramą dalyką.

„Mane nustebino, jog politikos veikėjas Kapitolijaus kalvoje pasinaudojo Padėkos dienos temai skirto renginio proga tam, kad sukritikuotų pirmosios šeimos narius“, – sakė jis.

Pasak J.Earnesto, šis incidentas primena, kad viešoms figūroms, tarp jų – atstovams spaudai, reikia „labai atidžiai“ rinktis žodžius ir „stengtis galvoti apie tai, kaip tie žodžiai ir žinios bus priimti“.

Mergaitės stovėjo prie B.Obamos ir atrodė šiek tiek nuobodžiaujančios, kai prezidentas skelbė metinę „malonę“ dviem Padėkos dienos kalakutams, kuriuos taip apsaugojo nuo likimo tapti šventinės vakarienės patiekalu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV prezidento Baracko Obamos dukros Sasha ir Malia
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV prezidento Baracko Obamos dukros Sasha ir Malia

Nedžiugios paauglių išraiškos išprovokavo daugiausia linksmus komentarus, bet E.Lauten pastabos buvo aiškiai kandesnės.

Komentare, kuris jau yra ištrintas, bet spėjo išplisti, E.Lauten ragino mergaites „stengtis demonstruoti truputį klasės“ ar „bent jau gerbti vaidmenį, kurį atlieka“.

„Antra vertus, jūsų motina ir tėvas nelabai gerbia savo savo ar šalies pozicijas, – rašė E.Lauten. – Tad spėju, kad jums truputį nesiseka „gero pavyzdžio“ departamente. Vis dėlto pasitempkite. Susidorokite. Elkitės taip, tarsi buvimas Baltuosiuose rūmuose jums būtų svarbus“.

„Renkitės taip, kad nusipelnytumėt pagarbos, o ne vietos prie baro“, – pridūrė ji, tikriausiai turėdama omenyje trumpus mergaičių sijonus.

Šis komentaras greit išprovokavo pyktį „Twitter“ ir kitur, daugelis ragino atleisti E.Lauten, net ir po to, kai ji ištrynė tuos savo žodžius ir paskelbė atsiprašymą.

„Po daugelio valandų maldos, pokalbių su savo tėvais ir iš naujo perskaičiusi savo žodžius internete galiu aiškiau matyti, tiesiog kokie užgaulūs buvo mano žodžiai, – „Facebook“ parašė E.Lauten. – Greit nuteisiau šias dvi jaunas paneles, taip, kaip niekada nebūčiau norėjusi pati būti teisiama paauglystėje“.

JAV žiniasklaida palyginti mažai informuoja apie privatų B.Obamos mergaičių gyvenimą, o asmeniniai išpuoliai prieš prezidentų vaikus laikomi tabu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius