Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV aviacijos karas su IS džihadistais kainuoja 8,3 mln. dolerių per dieną

Pentagonas paskelbė, kad kovai su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS) kasdien išleidžiama po maždaug 8,3 mln. dolerių (22,6 mln. litų). Nuo aviacijos smūgių pradžios rugpjūčio 8-ąją šiai kampanijai, per kurią JAV ir sąjungininkų lėktuvai surengė jau apie 6,6 tūkst. skrydžių, išleista 580 mln. dolerių (1,58 mlrd. litų), nurodė Pentagono atstovas komandoras Billas Urbanas.
JAV karinis naikintuvas
JAV karinis naikintuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gynybos departamentas anksčiau buvo paskelbęs, kad šiai karinei operacijai per dieną vidutiniškai išleidžiama daugiau negu 7 mln. dolerių (19 mln. litų).

Naujas didesnis skaičius atspindi suintensyvėjusius antskrydžius ir susijusius skrydžius, vienas savo vardo nepanoręs viešinti gynybos pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP.

Kai kurie buvę biudžeto pareigūnai ir nepriklausomi ekspertai mano, kad šio karo kaina jau viršijo 1 mlrd. dolerių (2,72 mlrd. litų) ir kad per metus ji gali padidėti iki kelių milijardų dolerių.

Tačiau nepriklausomi analitikai teigia, kad Gynybos departamentas neįvertina visų išlaidų per šią kampaniją, kuri prasidėjo birželio viduryje, kai šimtai amerikiečių karių buvo pasiųsti sustiprinti JAV ambasados Bagdade apsaugos ir konsultuoti Irako armijos.

Kai kurie buvę biudžeto pareigūnai ir nepriklausomi ekspertai mano, kad šio karo kaina jau viršijo 1 mlrd. dolerių (2,72 mlrd. litų) ir kad per metus ji gali padidėti iki kelių milijardų dolerių.

Strateginių ir biudžeto vertinimų centro analitikas Toddas Harrisonas rugsėjo 29 dieną paskelbtame pranešime prognozuoja, kad šis karas gali kainuoti 2,4–3,8 mlrd. dolerių (6,53–10,3 mlrd. litų) per metus.

Jeigu bombardavimo reidai bus intensyvinami, tai šio aviacijos karo išlaidos pasieks 4,2–6,8 mlrd. dolerių (11,4–18,5 mlrd. litų), sakoma T.Harrisono pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius