Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JAV demokratų vadovu siekiantis tapti Keithas Ellisonas žada apkaltą prezidentui

JAV Atstovų rūmų narys iš Minesotos Keithas Ellisonas vadinamas vienu iš pagrindinių kandidatų tapti naujuoju demokratų partijos lyderiu. Jis viešai kalba apie galimą apkaltą įvairių interesų saistomam prezidentui Donaldui Trumpui.
Keithas Ellisonas
Keithas Ellisonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad Donaldas Trumpas jau padarė daug neteisėtų dalykų, kurie leidžia pradėti kalbėti apie jo apkaltą“, – trečiadienį CNN eteryje, per demokratų partijos debatus, sakė K.Ellisonas.

Jo teigimu, D.Trumpas jau nusižengė Konstitucijos straipsniui, kuriuo JAV prezidentui draudžiama gauti tiesioginę naudą iš užsienio valdžios atstovų.

K.Ellisono manymu, apkaltos klausimas turi būti keliamas ne kaip D.Trumpo asmenybės, o kaip pačios institucijos prestižo išsaugojimo reikalas.

Naujasis JAV lyderis sulaukė daug kritikos dėl to, kad ragino užsienio diplomatus apsigyventi jo viešbutyje Vašingtone, o savo pelno neperdavė JAV iždui.

K.Ellisono manymu, apkaltos klausimas turi būti keliamas ne kaip D.Trumpo asmenybės, o kaip pačios institucijos prestižo išsaugojimo reikalas.

„Mums reikia pradėti tyrimą, kurio taikiniu būtų ne Donaldas Trumpas, o JAV prezidentūros apsaugojimas, kad niekas nebandytų monetizuoti prezidentavimo ir gauti pelno“, – pridūrė jis.

Demokratų partija savo nacionalinio komiteto vadovą rinks šeštadienį Atlantos mieste. Šiuo metu yra paskelbti aštuoni politikai, pretenduojantys į šį postą.

K.Ellisonas laikomas favoritu, o pagrindiniu jo konkurentu vadinamas buvęs darbo sekretorius Tomas Perezas.

Naujausioje apklausoje, kurioje dalyvavo 240 iš 447 dėl partijos vadovo posto balsuojančių demokratų, už K.Ellisoną pasisakė 105 nariai, o T.Perezą parėmė tik 57.

Likusieji surinko mažiau nei po dešimt palaikymo balsų, o 50 apklausos dalyvių teigė dar neapsisprendę, už ką balsuos per partijos suvažiavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius