Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV federalinių tyrimų biuras seka 48 įtariamus „Islamo valstybės“ teroristus

JAV federalinių tyrimų biuras (FTB) šiuo metu pradėjęs per tūkstančio bylų nagrinėjimą ir seka 48 įtariamus „Islamo valstybės“ (IS) teroristus, praneša „Fox News“.
Jamesas Comey
Jamesas Comey / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai yra labai didelis žmonių kiekis, kuris šiuo metu sekamas ir apie jį renkami žvalgybiniai duomenys“, – teigė respublikonų partijos atstovas, senatorius Danas Coatsas.

Žvalgybos komiteto Senate atstovas D.Coatsas nenorėjo pateikti daugiau detalių, bet teigė, jog operacijos mastas yra tikrai įspūdingas.

„Į tyrimą įsitraukę FTB pareigūnai ir teisėsaugos atstovai įvairiose šalies vietose. Tai reikalauja didelių žmogiškųjų išteklių, nes galimų teroristų sekimas vyksta visą parą“, – pasakojo D.Coatsas.

„Tai labai eikvoja mūsų resursus. Yra žmonių, kurie negalės švęsti Padėkos dienos su savo šeimomis, nes turės atlikti pareigą valstybei“, – teigė respublikonas.

FTB vadovas Jamesas Comey pabrėžė, kad Paryžiaus įvykiai parodė, kad net teroro aktų organizatoriai į grupuotes įsitraukia staiga, o jų radikalizacijos procesas netrunka ilgai.

Pasak jo, tiek Abdelhamidas Abaaoudas, tiek savižude sprogdintoja tapusi jo pusseserė Hasna Ait Boulahcen net ir jų artimiesiems nesukėlė daug įtarimų ir teroro organizacijų dalimi tapo nejučia.

„Mes stebime asmenis, kurie, kaip manoma, ketina aktyviai įsitraukti į teroristinių organizacijų veiklą, ir darysime viską, kad tam užkirstume kelią“, – teigė J.Comey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius