Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV ir Kinijos lyderiai susitarė siekti naujų sankcijų Iranui

JAV prezidentas Barackas Obama ir Kinijos prezidentas Hu Jintao pirmadienį susitarė kartu siekti, kad Iranui, kuris atkakliai nesutinka nutraukti savo branduolinės programos, būtų paskelbtos naujos sankcijos, pranešė vienas JAV pareigūnas apie šį svarbų diplomatinį persilaužimą.
Hu Jintao ir Barackas Obama
Hu Jintao ir Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Susitarę nubausti Iraną, Kinijos ir JAV lyderiai nurodė savo delegacijoms prie Jungtinių Tautų (JT), kartu sukurti rezoliucijos projektą, nurodė pareigūnai.

B.Obama siekia, kad naujos sankcijos Teheranui įsigaliotų per kelias artimiausias savaites.

Hu Jintao lydintys pareigūnai abiejų lyderių derybas komentavo šykščiau, tačiau sakė, kad Jungtines Valstijas ir Kiniją vienija „tas pats bendras tikslas“.

JAV kelis pastaruosius mėnesius siekė, kad Pekinas pritartų naujoms „aštrioms“ sankcijoms Iranui.

Kinijos ir JAV santykiai neįprastai sparčiai pašiltėjo po daugelio nesenų kivirčų ir tradicinio Pekino nenoro palaiminti naujas sankcijas Iranui.

„Kinija labai aiškiai pritaria mūsų susirūpinimui dėl Irano branduolinės programos“, – sakė Jeffas Baderis, kuris yra svarbus B.Obamos patarėjas Azijos reikalams JAV Nacionalinio saugumo taryboje.

„Abu prezidentai susitarė, jog abi delegacijos (prie JT) turėtų kartu padirbėti Niujorke kuriant sankcijų rezoliuciją“, – pridūrė J.Baderis po Kinijos ir JAV vadovų susitikimo Vašingtone, įvykusio prieš branduolinio saugumo konferenciją, kurioje dalyvauja 47 šalių lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius