-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV išlaidos karinei operacijai Libijoje artėja prie milijardo dolerių

Amerikiečių, dalyvaujančių NATO operacijose Libijoje, išlaidos iki šių metų liepos 31 dienos sudarė 896 mln. dolerių, pranešė amerikiečių karinė svetainė „Online Defense“ ir „Acquisition Journal“, remdamasis duomenimis, kuriuos paskelbė Pentagonas.
Priešlėktuvinio ginklo fone žygiuoja būsima Libijos sukilėlių armija
Karas Libijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Į Libijos operacijos kainą įeina dalyvavimas NATO kariniuose veiksmuose bei vadinamasis Aljanso “neskraidymo zonos„ užtikrinimas sukilėliams“, – sakoma pranešime.

Leidinys patikslina, kad neturima duomenų, ar į tą išlaidų sąrašą įtrauktos išlaidos amerikiečių šaudmenų – sparnuotųjų raketų „Tomahauk“ ir oras-žemė klasės raketų, – kuriuos amerikiečių laivai ir lėktuvai panaudojo atakuodami žemėje esančius taikinius.

Pasak tinklalapio apžvalgininkų, Libijos kampanijos kaina Pentagonui gali išaugti įvertinus būtinybę peržiūrėti papildomų šaudmenų įsigijimą kitų metų biudžete.

Pranešime skelbiami Pentagono ataskaitos duomenys, kurie parodo, kad JAV aviacija surengė 5 316 skrydžių, iš jų 1210 skrydžių buvo susiję su objektų bombardavimais. 101 kartą į orą taip pat buvo pakilę nepilotuojami„ Predator“ lėktuvai.

Taip pat Pentagono ataskaitoje nurodoma, kad JAV išleido 12,5 mln. dolerių maisto produktams, vaistams, apavui, palapinėms, uniformoms bei individualioms apsaugos priemonėms.

Visi minėti daiktai iš amerikiečių gynybos ministerijos sandėlių buvo perduoti sukilėliams Bengazyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius