-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV įspėja Maskvą: humanitarinę pagalbą turėtų tiekti tie, kurie tai išmano, o ne Rusija

Jungtinės Valstijos penktadienį perspėjo Rusiją nepanaudoti humanitarinės krizės rytų Ukrainoje kaip preteksto invazijai į kaimyninę šalį, sakydamos, kad toks žingsnis būtų visiškai nepriimtinas.
Barackas Obama ir Vladimiras Putinas
Barackas Obama ir Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV ambasadorė Samantha Power taip pat sakė Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybai, kad tarptautinės pagalbos agentūros veikia tame regione ir yra pasiruošusios padėti civiliams, mėginantiems ištrūkti iš teritorijų, kuriose vyksta kautynės tarp Ukrainos vyriausybės pajėgų ir promaskvietiškų sukilėlių.

Šis perspėjimas nuskambėjo, kai Rusija pasisiūlė įkurti humanitarinius koridorius, kurie leistų civiliams rytų Ukrainoje pasitraukti iš smurto krečiamų regionų

„Bet kokia Rusijos vienašališka intervencija Ukrainos teritorijoje, įskaitant surengtą prisidengiant (mėginimu) suteikti humanitarinę pagalbą, būtų visiškai nepriimtina ir smarkiai neraminanti; ji būtų vertinama kaip invazija į Ukrainą“, – pabrėžė Vašingtono pasiuntinė.

Šis perspėjimas nuskambėjo, kai Rusija pasisiūlė įkurti humanitarinius koridorius, kurie leistų civiliams rytų Ukrainoje pasitraukti iš smurto krečiamų regionų, Kijevo pajėgoms mėginant atsikovoti pagrindinę prorusiškų teroristų tvirtovę Donecką.

„Skubią humanitarinę pagalbą turėtų teikti tarptautinės organizacijos, kurios išmano šį darbą, turi patirties ir gali nepriklausomai tai daryti. Jos neturėtų teikti Rusija“, – sakė S.Power.

JAV ambasadorė padėtį rytų Ukrainoje prilygino 2008 metų krizei Pietų Osetijoje, kai Rusija teisino savo sprendimą pasiųsti į tą Gruzijos teritoriją civilių patiriamomis kančiomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius