-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV įspėjo Rusiją: dėl pagalbos Sirijai patirsite nuostolių

JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris ketvirtadienį pareiškė, kad Rusija greitai pradės jausti nuostolius po smarkaus karinės paramos išplėtimo savo senam sąjungininkui Sirijos prezidentui Basharui al-Assadui.
Rusijos karo lėktuvai atakavo sukilėlių aljanso pozicijas Sirijoje
Rusijos karo lėktuvai atakavo sukilėlių aljanso pozicijas Sirijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visa tai turės pasekmių pačiai Rusijai, kuri tikrai baiminasi atakų ..., artimiausiomis dienomis rusai jau pradės jausti nuostolius“, – sakė A.Carteris NATO gynybos ministrų susitikime Briuselyje, kur dominuoja Sirijos krizės tema.

Sekretorius sakė žurnalistams, kad Rusija pasibalnojo ne tą arklį Sirijoje, ir paragino prezidentą Vladimirą Putiną prisidėti prie JAV programos, kurioje numatoma ateitis be B.al.Assado.

Blogai ir tai, kad Maskva yra nerūpestinga savo pačios įsipareigojimams, rizikuodama įsivelti į incidentus su JAV ir kitų šalių lėktuvais, atakuojančiais „Islamo valstybės“ objektus Sirijoje.

„Jie paleido sparnuotąsias raketa iš laivo Kaspijos jūroje be perspėjimo; jos praskriejo vos už kelių mylių nuo vieno mūsų bepiločio orlaivio“, – sakė A.Carteris.

„Jie pradėjo bendrą su Sirijos režimu antžeminį puolimą, sugriaudami savo įvaizdį, esą jie kovoja su ISIL“, – pridūrė jis pavartodamas kitą „Islamo valstybės“ akronimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius