-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV karinės jūrų pajėgos nustatė Norfolko bazėje šaudžiusio asmens tapatybę

JAV karinės jūrų pajėgos ketvirtadienį paskelbė civilio, kuris šią savaitę nušovė vieną jūreivį per incidentą eskadriniame minininke Norfolko bazėje Virdžinijos valstijoje, tapatybę, pridūrusios, kad užpuolikas ginklą pagrobė iš sargybinio.
Eskadrinis minininkas „USS Mahan“
Eskadrinis minininkas „USS Mahan“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tas incidentas, įvykęs didžiausioje JAV karinių jūrų pajėgų bazėje, iškėlė naujų klausimų dėl saugumo kariniuose objektuose, dar neatslūgus nerimui dėl pernai rugsėjį įvykusių šaudynių Vašingtone įsikūrusiame karinių jūrų pajėgų komplekse „Navy Yard“, per kurias vienas civilis kontraktininkas nužudė 12 žmonių.

Pareigūnai nurodė, kad 35 metų sunkvežimio vairuotojas Jeffery Savage'as pirmadienį atvažiavo savo mašina į Norfolko karinių jūrų pareigų bazę ir mėgino patekti į valdomomis raketomis apginkluotą eskadrinį minininką „USS Mahan“, tačiau sargybiniai vyrui liepė sustoti ir mėgino jį sulaikyti.

35 metų sunkvežimio vairuotojas Jeffery Savage'as pirmadienį atvažiavo savo mašina į Norfolko karinių jūrų pareigų bazę ir mėgino patekti į valdomomis raketomis apginkluotą eskadrinį minininką „USS Mahan“, tačiau sargybiniai vyrui liepė sustoti ir mėgino jį sulaikyti

„Įvyko grumtynės, ir J.Savage'as sugebėjo nuginkluoti budintį puskarininkį“, – sakoma Karinių jūrų pajėgų baudžiamųjų tyrimų tarnybos (NCIS) pranešime.

J.Savage'as pasinaudojo tuo pistoletu ir nušovė 2-osios klasės laivo policijos viršilą Marką Mayo, tačiau kitas sargybinis nukovė įsibrovėlį, pridūrė agentūra.

J.Savage'as anksčiau atliko laisvės atėmimo bausmę dėl nužudymo afekto būklėje ir kokaino pardavinėjimo, pranešė dienraštis „The Virginian-Pilot“ ir kiti vietos žiniasklaidos kanalai.

Jis turėjo galiojantį transporto darbuotojo pažymėjimą, tačiau pareigūnai sakė, kad tas dokumentas nesuteikia teisės patekti į bazę – tam reikalingas atskiras leidimas.

„NCIS tyrimas patvirtino, kad J.Savage'as neturėjo priežasties arba įgaliojimo būti Norfolko karinių jūrų pajėgų stotyje“, – sakoma agentūros pranešime.

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis, reaguodamas į pernykštį incidentą „Navy Yard“ komplekse, įvedė naujas saugumo priemones, turinčias padėti apsisaugoti nuo „saviškių“ atakų karinėse bazėse ir sugriežtino leidimų išdavimo tvarką.

Pasak Ch.Hagelio, Pentagonas sukurs automatinę „nuolat veikiančią“ sistemą, kuri tikrins darbuotojams ir kontraktininkams išduodamus leidimus.

Ta sistema nuolat tikrins, ar asmenys, kuriems suteikiama prieiga prie įslaptintos informacijos, nėra patekę į teisėsaugos akiratį, taip pat kitus duomenis, galinčius sukelti įtarimų dėl tų asmenų patikimumo arba psichikos būklės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius