Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kelia susirūpinimą Šiaurės Korėjos branduolinių technologijų perdavimas Mianmarui

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton trečiadienį sakė, kad Jungtinės Valstijos nerimauja dėl stalinistinės Šiaurės Korėjos branduolinių technologijų perdavimo kariškių valdomam Mianmarui.
Raketos
Raketos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tailando televizijai „Nation TV“ H.Clinton sakė: „Mes nerimaujame dėl branduolinių technologijų perdavimo“.

H.Clinton vyko į Tailando Puketo salą dalyvauti Azijos didžiausiame saugumo forume, kurio diskusijose tikriausiai dominuos susirūpinimas dėl minėtų dviejų parijo statusą turinčių valstybių bendradarbiavimo.

Įtarimai apie Šiaurės Korėjos ir Mianmaro karinį bendradarbiavimą suintensyvėjo praėjusį mėnesį, kai amerikiečių laivyno eskadrinis minininkas susekė Šiaurės Korėjos laivą „Kang Nam 1“, kuris, kaip manoma, plaukė į Mianmarą ir tikriausiai gabeno ginklų krovinį.

Mianmaro karinė chunta nesureikšmino šių pranešimų, paskelbusi, kad laukia eilinio laivo iš komunistinės šalies, kuris esą turėjo atgabenti ryžių krovinį.

Tremtyje gyvenantys Mianmaro aktyvistai praeitą mėnesį paviešino nuotraukas, kuriose, pasak jų, matoma slapta tunelių sistema, kurią Mianmare įrengė Šiaurės Korėjos ekspertai.

Mianmaras ir komunistinė Šiaurės Korėja, kurias tarptautinė bendruomenė griežtai kritikuoja dėl žmogaus teisių suvaržymų, 2007-aisiais atkūrė diplomatinius santykius, kurių nepalaikė 24 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius