Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kongresmenai svaido žaibus į Amerikos žvalgybą, kuri aiškino, kad Rusija neįsiverš į Krymą

Praėjusią savaitę vienos JAV žvalgybos agentūros atstovai Kongresą patikino, kad Rusija nepradės karinės intervencijos į Ukrainą. Dabar Kongresas aiškinsis, ką žvalgai sau galvojo, rašo „The Daily Beast“.
Rusijos kariai Kryme
Rusijos kariai Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV Atstovų rūmų žvalgybos komitetas nurodė pradėti tyrimą, kaip buvo atlikta potencialių Rusijos veiksmų analizė. Jos išvadose teigta, kad Maskva nedrįs pradėti karinio konflikto, o Rusijos karių sutelkimas prie Ukrainos yra tik Vladimiro Putino blefas.

Nacionalinės žvalgybos direktoriaus tarnybos ataskaita Kongrese buvo perskaityta ketvirtadienį, kai V.Putinas įsakė pradėti karines pratybas, o rusų kariniai laivai priartėjo prie jūrų uosto Sevastopolyje. 

Penktadienio rytą jau tapo akivaizdu, kad žvalgybos ataskaita buvo trumparegiška. 

JAV Atstovų rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Rogersas „The Daily Beast“ sakė, kad ataskaitą išklausę politikai dabar yra įsiutę: „Jiems buvo pasakyta, kad nieko nevyks, o po 24 valandų Rusijos kariai pradėjo užiminėti Krymą.“

JAV Atstovų rūmų žvalgybos komiteto pirmininkas Mike'as Rogersas „The Daily Beast“ sakė, kad ataskaitą išklausę politikai dabar yra įsiutę: „Jiems buvo pasakyta, kad nieko nevyks, o po 24 valandų Rusijos kariai pradėjo užiminėti Krymą.“

Pats ataskaitos klausyme nedalyvavęs M.Rogersas sakė, kad jis trečiadienio vakarą savo akimis matė pirminius žvalgybos agentūrų pranešimus, kad „yra ženklų, jog kažkas vyksta“.

Jis taip pat pareiškė, kad Nacionalinės žvalgybos direktoriaus tarnybos ataskaita pateikė skirtingas įžvalgas nei kitos žvalgybos agentūros – viena jų buvo įspėjusi, kad Rusija į Krymą neabejotinai ketina siųsti daugiau karių. 

Nacionalinės žvalgybos direktoriaus tarnyba buvo įkurta 2005 metais, ir viena jos pareigų yra susisteminti žvalgybos informaciją, kuri yra gaunama iš 16 skirtingų JAV vyriausybės agentūrų.

M.Rogersas susilaikė nuo tarnybos pasmerkimo ir to nepavadino „žvalgybos klaida“. „Žmonės privalo priimti sprendimus remdamiesi gauta žvalgybos informacija. Viena grupė analitikų priėjo vieną išvadą, kita grupė buvo šiek tiek atsargesnė su žodžiais“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius