-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas tvirtina, kad Šiaurės Korėjos lyderis neįvykdė egzekucijos savo dėdei

Buvusi JAV krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas pareiškė, kad Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas neįvykdė egzekucijos savo dėdei ir kad matėsi su juo per savo naujausią kelionę į tą uždarą stalinistinę valstybę.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas su žmona Ri Sol-Ju ir krepšininku Dennisu Rodmanu (dešinėje)
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas su žmona Ri Sol-Ju ir krepšininku Dennisu Rodmanu (dešinėje) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Duodamas interviu žurnalui „DuJour“, savo tatuiruotėmis, auskarais ir ekscentrišku būdu pagarsėjęs sporto veteranas tvirtino, kad Kim Jong Uno dėdė tebėra gyvas, nors Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida pranešė, jog Jang Song Thaekui pernai gruodį buvo įvykdyta egzekucija dėl „antivalstybinės veiklos“.

„Čia apie Šiaurės Korėją galima pasakyti bet ką – ir žmonės tuo patikės, – aiškino D.Rodmanas. – Kai paskutinį kartą ten lankiausi, buvo tvirtinama, kad nužudyta mergina, kad nužudytas jo dėdė – esą jį sušėrė šunims. Tačiau jie stovėjo šalia manęs.“

Interviu imantis žurnalistas paprašė jo tai paaiškinti, atkreipęs dėmesį, jog Šiaurės Korėjos režimas aiškiai pranešė, jog lyderio dėdei buvo įvykdyta mirties bausmė. Tačiau D.Rodmanas pakartojo savo teiginį.

„Jis stovėjo ten“, – tvirtino buvęs krepšininkas.

D.Rodmanas buvo kaltinamas, jog leidžiasi kvailinamas Pchenjano režimo ir pataikauja Šiaurės Korėjos lyderiui. Jis sudainavo Kim Jong Unui „Ilgiausių metų“ per parodomąsias krepšinio rungtynes ir neigė įrodymus apie didžiulius žmogaus teisių pažeidimus bei represijas toje šalyje.

Pasak D.Rodmano, Kim Jong Unas nori surengti derybas su JAV prezidentu Baracku Obama ir yra jam sakęs, kad Šiaurės Korėja pasigamino branduolinių ginklų, nes yra maža šalis, kuri turi būti pajėgi apsiginti.

Jis sakė, kad nieko nenori bombarduoti. Jis sakė: „Nenoriu žudyti amerikiečių.“ Jis myli amerikiečius

„Jis tikrai, tikrai nori pasikalbėti su Obama. Jis net negalėjo nusakyti, kaip tai svarbu, – pažymėjo D.Rodmanas. – Jis sakė, kad nieko nenori bombarduoti. Jis sakė: „Nenoriu žudyti amerikiečių.“ Jis myli amerikiečius.“

Kim Jong Uno dėdė, laikomas jaunojo lyderio mokytoju, buvo suimtas, paskubomis nuteistas dėl valstybės išdavystės ir sulaukė egzekucijos gruodžio 12 dieną, nurodė valstybinė žiniasklaida.

Šiaurės Korėja atrodo besiruošianti ketvirtajam branduolinio užtaiso bandymui, ignoruodama Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos rezoliucijas, sakė ginklų ekspertai ir JAV pareigūnai.

D.Rodmanas pasakojo apie vakarienę su Kim Jong Unu jo didžiulėje jachtoje ir sakė, kad Šiaurės Korėjos lyderis, buvo sužavėtas, kai išgirdo pasiūlymą surengti parodomąsias krepšinio rungtynes jo garbei.

Pasak jo, Kim Jong Unas pašoko, pradėjo ploti ir visiems sakė: „Viešpatie! Jis surengs krepšinio rungtynes dėl manęs!“

Buvęs krepšinio puolėjas tvirtino, kad Kim Jong Uno žmona rengiasi madingiau negu visos kitos Korėjos moterys.

Jai „patinka „Gucci“, „Versace“. Ji rengiasi išties šauniai“, – teigė D.Rodmanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius