Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nerimavo dėl skyrybų poveikio Prancūzijos lyderiui Sarkozy

JAV diplomatai 2007 metais nerimavo, kad Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy dėl skyrybų su tuomete žmona Cecilia (Sesilija) gali tapti irzlesnis ir menkiau nuspėjamas, rodo trečiadienį paviešintas slaptas dokumentas.
Nicolas Sarkozy
Nicolas Sarkozy / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Netgi geriausiais laikais Sarkozy būna greit įsiaudrinantis ir įsitempęs, o pastarosios derybos kelia klausimų dėl jo gebėjimo išlaikyti savo pusiausvyrą ir susikaupimą“, – sakoma 2007 metų spalį JAV ambasados Paryžiuje išsiųstame konfidencialaus diplomatinio susirašinėjimo dokumente.

Sarkozy pats kalbėjo apie savo priklausomybę nuo Cecilios – kaip jis sakė, ji yra „mano stiprybės šaltinis ir mano Achilo kulnas.

Šis dokumentas yra vienas iš daugybės nutekintų JAV Valstybės departamento failų, kuriuos šią savaitę pradėjo skelbti tinklalapis „WikiLeaks“ ir kai kurie tarptautiniai dienraščiai – šiuo atveju britų laikraštis „The Guardian“.

„Sarkozy pats kalbėjo apie savo priklausomybę nuo Cecilios – kaip jis sakė, ji yra „mano stiprybės šaltinis ir mano Achilo kulnas“, – nurodoma diplomatiniame pranešime. – Jiems pradėjus gyventi atskirai 2005 metais, pasirodė labai irzlus, tamsesnis Sarkozy – toks pats, koks pasirodė viršūnių susitikime Lisabonoje kitą dieną po pranešimo apie skyrybas“.

„Kiek Cecilia iš tikrųjų jį tvardydavo – asmeniškai ir politiškai – turėtų tuojau paaiškėti, tačiau lažinamės, kad Sarkozy pajėgs atsitiesti“, – pridūrė dokumento autoriai.

Praėjus vos keliems mėnesiams po skyrybų su Cecilia, N.Sarkozy susituokė su Italijoje gimusia manekene Carla Bruni (Karla Bruni), tačiau jųdviejų ryšiai taip pat kėlė nerimą Vašingtonui, siekiančiam glaudžiai bendradarbiauti su Prancūzija.

„Smarkiai neapskaičiavęs įvaizdžio valdymo, Sarkozy demonstravo žiniasklaidai į milijardieriaus panašų savo gyvenimo būdą su buvusia supermanekene ir dabartine pirmąja ponia Carla Bruni–Tedeschi“, – sakoma 2008 metų gegužę išsiųstame JAV ambasados pranešime.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius