Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV nuo meningito mirusių žmonių skaičius padidėjo iki 19

Mažiausiai 19 žmonių mirė nuo grybelinio meningito, kurio protrūkis JAV siejamas su užkrėstais steroidais, trečiadienį paskelbė JAV sveikatos apsaugos pareigūnai.
Katedros aikštėje buvo uždegtos 15 377 žvakutės, kurių liepsnelės simbolizavo kiekvieną nepriklausomos Lietuvos keliuose užgesusią gyvybę.
Gyvybės JAV jau neteko 19 žmonių / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Besiplečiantį protrūkį jau sudaro 247 ligos atvejai 15-oje valstijų, savo interneto svetainėje pranešė Ligų kontrolės ir prevencijos centrai.

Daugiausiai susirgimo atvejų – 61 – užregistruota pietinėje Tenesio valstijoje, kur jau mirė aštuoni pacientai.

Mičigane užregistruoti 48 susirgimo atvejai, trys žmonės mirė. Tarp kitų protrūkio apimtų valstijų yra Indiana, Merilandas ir Florida.

Užteršti steroidai, kurie paprastai leidžiami į stuburą nugaros skausmams gydyti, buvo susieti su kompanija „New England Compounding Center“ Masačusetse, kuri jau nutraukė savo veiklą ir atšaukė visus savo produktus.

Pareigūnai yra sakę, kad pavojus gali būti iškilęs 14-ai tūkst. žmonių 23 valstijose ir kad galutinis užsikrėtimų skaičius gali paaiškėti tik po kelių savaičių ar net mėnesių, nes ligos inkubacinis periodas yra labai ilgas.

Ši reta liga, pažeidžianti galvos ir nugaros smegenų dangalus, turi būti ilgai gydoma ligoninėje, į veną leidžiamais vaistais, tačiau nuo sergančių žmonių ja neužsikrečiama.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius