-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

JAV nusprendė nutraukti 500 mln. dolerių kainavusią Sirijos opozicijos karių rengimo programą

JAV prezidento Baracko Obamos administracija turėtų paskelbti apie 500 milijonų dolerių kainavusios programos nutraukimą. Kvalifikuotas ir taktiškai parengtas Sirijos opozicijos pajėgas turėjusi kurti programa tapo visišku fiasko, kai paaiškėjo, kad pavyko parengti tik kelis šimtus karių, rašo „The New York Times“.
Ashtonas Carteris pranešė apie sėkmingą operaciją Sirijoje.
Ashtonas Carteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie šios programos nutraukimą užsiminė Pentagono vadovas Ashtonas Carteris po susitikimo su Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriumi Michaelu Fallonu. 

„Aš nebuvau patenkintas ankstesnėmis pastangomis“, – lakoniškai spaudos konferencijoje atsakė A.Carteris. „Mes aptarėme įvairius galimus sprendimo būdus. Manau, kad išvadas išgirsite iš paties prezidento labai greitai“, – teigė Pentagono vadas.

„Mes aptarėme įvairius galimus sprendimo būdus. Manau, kad išvadas išgirsite iš paties prezidento labai greitai“, – teigė Pentagono vadas.

Šaltinių teigimu, bus atsisakyta plačios mokymo programos Jordanijoje, Katare, Saudo Arabijoje ir Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir pereita tik prie Sirijos opozicijos karinių vadų parengimo stovykloje Turkijoje.

Šios naujienos patvirtina B.Obamos administracijos kritikų teiginius, kad Sirijos opozicijos karius turėjusi parengti programa tapo visiška nesėkme. Vietoje planuotų 5400 karių šiemet parengti tik keli šimtai, o mūšyje išbandyti parengti kariai tapo lengvais taikiniais „Islamo valstybės“ ir Basharo al-Assado režimo kovotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius