Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV pareigūnai suėmė narkotikus gabenusius Venesuelos lyderio giminaičius

JAV narkotikų platinimo tyrimo agentūros pareigūnai sulaikė du Venesuelos vadovo Nicolaso Maduro giminaičius, kaltinamus stambaus masto narkotikų prekyba, rašo „The Independent“.
Rinkimai Venesueloje
Rinkimai Venesueloje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

39 metų Francisco Floresas ir 30-metis Efrainas Camposas yra N.Maduro žmonos Cilios Flores sūnėnai. Jie buvo sulaikyti Haityje, prabangiame viešbutyje, kai bandė vykdyti operaciją, kurios metu 800 kilogramų kokaino turėjo atsidurti Niujorke.

Teigiama, kad E.Camposas, kuris yra mirusios C.Flores sesers sūnus, buvo augintas Venesuelos lyderio šeimos. Pats N.Maduro socialiniame tinkle „Twitter“ šį sulaikymą pavadino „imperialistų išpuoliu“.

Šis sulaikymas dar kartą patvirtino JAV pareigūnų, kovojančių su narkotikų prekyba, teiginius, kad Venesuela yra vienas pagrindinių narkotikų tranzito taškų. 200 tonų kokaino iškeliauja iš Venesuelos kasmet.

Manoma, kad prie šios prekybos narkotikais grandinės glaudžiai prisideda ir Venesuelos politikos elitas, užsiimantis pinigų plovimu. Šis žmonos sūnėnų areštas gali ypač pakenkti N.Maduro prieš kitą mėnesį vyksiančius šalies vadovo rinkimus.

Apklausos rodo, kad N.Maduro gali patirti vieną skaudžiausių savo politinės karjeros pralaimėjimu. Prieš tapdamas politiku N.Maduro ilgą laiką tarnavo buvusio Venesuelos lyderio Hugo Chavezo teisininku. Jis atstovavo H.Chavezą ir bylose, kai šis buvo kalinamas 1990-ųjų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius