Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV paskelbė nuotraukų, „įrodančių“ Rusijos karių buvimą Ukrainoje

JAV valstybės departamentas pirmadienį paskelbė Kijevo pateiktas nuotraukas, kurios esą įrodo, kad Rytų Ukrainoje veikiantys ginkluoti separatistai iš tikrųjų yra Rusijos kariškiai arba žvalgybos pareigūnai.
Rusų karys Kryme
Rusų karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo naujausias JAV mėginimas paneigti Maskvos pareiškimus, jog ji niekaip nesusijusi su prorusiškais separatistais.

Valstybės departamento atstovė Jen Psaki sakė, kad šios ir kitos nuotraukos, pateiktos Ukrainos vyriausybės ir paskelbtos tarptautinės žiniasklaidos bei socialinio tinklo „Twitter“ vartotojų, rodo, kad tie žmonės yra Rusijos pajėgų nariai.

Jose matomi „asmenys arba požymiai, siejantys... Rusiją ir kai kuriuos ginkluotus kovotojus rytų Ukrainoje“, nurodė J.Psaki.

Taigi tai tolesni įrodymai, jog Rusija susijusi su ginkluotais kovotojais, – pridūrė ji.

„Taigi tai tolesni įrodymai, jog Rusija susijusi su ginkluotais kovotojais“, – pridūrė ji.

Tarp nuotraukų, kurias Ukraina perdavė Vašingtonui per Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizaciją (ESBO), buvo kelios, padarytos Gruzijoje 2008 metais. Jose matomas vyras išsiskiriančia ilga ruda barzda, vilkintis uniformą su vieno Rusijos specialiųjų pajėgų dalinio atpažinimo ženklais.

Tas pats vyras, jau šiek tiek labiau pražilusia barzda, matomas nuotraukoje, padarytoje per neseniai separatistų kovotojų įvykdytą milicijos skyriaus užėmimą Ukrainos rytiniame Kramatorsko mieste, taip pat per panašią operaciją Slovjansko mieste, surengtą balandžio 14 dieną, rodo pateiktos nuotraukos.

Kitose keliose nuotraukose, iš kurių dalis buvo padarytos Kryme, veikiausiai matomas tas pats vyras. Be to, Slovjanske padarytose nuotraukose kovotojai matomi ginkluoti tokiais pačiais raketiniais granatsvaidžiais RPG-26, kurių turi Rusijos pajėgos.

Savo oficialiame tinklaraštyje NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas JAV generolas Philipas Breedlove'as paaiškino, kodėl galvoja, jog tie kovotojai yra aiškiai Rusijos pajėgų nariai.

„Jų turimi ginklai ir įranga naudojami daugiausiai Rusijos armijos. Mažai tikėtina, kad didelis kiekis tokios įrangos galėtų patekti į civilių rankas“, – pažymėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius